Share
Preminuo Miroljub Jovanović – Mika Tambura

Preminuo Miroljub Jovanović – Mika Tambura

Dugogodišnji urednik RTV Belle amie, muzičar i osnivač legendarne grupe “Lutajuća srca” Miroljub Jovanović – Mika Tambura, posle kraće bolesti, preminuo je juče u 69-oj godini života.

Miroljub Jovanović – Mika Tambura; foto: Temporadio.rs

Miroljub Jovanović je rođen 21. maja 1951. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu zaštite na radu. Na mesto urednika muzičko-zabavnog programa u Domu kulture Josip Kolumbo došao je 1974. gde 1978. postaje direktor, a 1986. godine izabran je za pomoćnika upravnika Narodnog pozorišta Niš. Skoro 30 godina proveo je u medijima, od 1993. kada je bio glavni i odgovorni urednik prve privatne radio stanice u Nišu, Belami radija.

U ranoj mladosti osniva grupu “Lutajuca srca” koja pobeđuje na festivalu u Subotici sa pesmom “Još malo“ koja postaje evergrin, a grupa je osvajala nagrade i na festivalu u Sarajevu i Zagrebu. Grupa je 1974. izabrana da predstavlja Jugoslaviju na festivalu u Bremenu. Ove godine su Lutajuća srca obeležila 50 godina rada.

Njegov doprinos razvoju kulturnog života grada Niša je nemerljiv. Miroljub Jovanović je bio dugogodišnji organizator Filmskih susreta i Horskih svečanosti i jedan od osnivača Niških muzičkih svečanosti, galerije Niškog kulturnog centra, a bio je i organizator Festivala savremeni srpski film u Beču.

 

Izvor: Belami.rs