Share
Stop bahatoj vožnji u Nišu: Građani najavljuju mirnu protestnu šetnju

Stop bahatoj vožnji u Nišu: Građani najavljuju mirnu protestnu šetnju

Građani Niša koji traže zaštitu od bahatih vozača okupiće sutra, 9. januara u 15 časova na Bulevaru Medijana na mestu na kojem su u saobraćajnoj nesreći nastradali Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).

Foto: Društvene mreže

U pozivu koji se širi društvenim mrežama navodi se da se protest tiče svih građana jer, kako je navedeno, „već danas, večeras, može da bude pokošen na nekom trotoaru neko od nas, ili nama bliskih i dragih osoba“.

„Ukoliko ste roditelj, povedite dete ili decu, ako imate oca, povedite ga i dođite u važnu protesnu šetnju. Moramo dati podršku svim relevantnim institucijama da ne pokleknu pred beogradskim moćnicima. Bahati sin mora da leži ozbiljnu robiju zbog ubistava dve osobe, jednog deteta i jednog oca“, napisala je jedna Nišlijka.

Nišlije su 6. januara zbog udesa najpre protestovali na centralnom gradskom trgu, a potom uveče na Bulevaru Medijana.

Podsetimo, nesreća na Bulevaru Medijana dogodila se 4. januara, oko 20.40 minuta, kada je auto marke „audi“ kojim je upravljao Nemanja S. izleteo sa kolovoza i na trotoaru udario najpre Andreja Prekljušaja (12), a potom Dejana Ilića (48).

Nemanji S. (19) iz Beograda koji je osumnjičen da je autom u Nišu ubio dve osobe, određen je pritvor do 30. dana. On se na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu branio ćutanjem.

 

Izvor: Jugmedia.rs