Share
U Nišu brojni saobraćajni prekršaji: Drastične kazne za nesavesne vozače

U Nišu brojni saobraćajni prekršaji: Drastične kazne za nesavesne vozače

I pored apela nakon stravične saobraćajne nesreće u kojoj je stradao 12-godišnji dečak i 48-godišnji Nišlija, otac troje dece – u gradu su saobraćajci zabeležili brojne prekršaje, pa je čak jedan Nišlija vozio gotovo 100 km/h brže od ograničenja. Nezvanično saznajemo da ga je radar “ulovio” od Sremske ulice ka naselju Trošarina.

Foto ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, nakon odluke ministra Aleksandra Vulina da se sprovode pojačana kontorola saobraćaja na teritoriji Niša, tokom jučerašnjeg dana otkrili su i procesuirali 101 saobraćajni prekršaj, sačinili 83 prekršajna naloga i podneće 18 zahteva za prekršajni postupak.

Od ukupnog broja prekršaja posebno izdvajamo izmerenu brzina kretanja vozila od 146,9 km/h, na delu puta gde je ograničenje 50 km/h, a otkriven je i prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola od 2,18 promila. Navedeni prekršaji predstavljaju nasilničku vožnju i vozači će biti odvedeni kod dežurnog sudije i procesuirani u skraćenom
postupku.

Prekršajni sud u Nišu je po hitnom postupku kaznio dva vozača zbog nasilničke vožnje. Prvi vozač je prekoračio brzinu i Bulevarom Zorana Đinđića, gde je ograničenje 50 km/h vozio 146,9km I prešao na crveno svetlo. On je kažnjen sa 150.000 dinara, zabranom upravljanja vozilom na godinu dana a dobio je i 21 kazneni poen, čime mu je automatski poništena vozačka dozvola. Drugi vozač zaustavljen je u Knjaževačkoj ulici sa 2.18 promila alkohola u krvi. Njemu je određena kazna od 30 dana zatvora i novčana kazna od 120.000. Odmah je upućen u zatvor.

Policija apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno, da poštuju saobraćajna pravila i propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

 

Izvor: Tvzonaplus.rs