Share
‘Ana Karenjina’ premijerno na sceni niškog pozorišta

‘Ana Karenjina’ premijerno na sceni niškog pozorišta

Narodno pozorište Niš najavljuje početak 2021.godine, premijerom predstave „Ana Karenjina“ po tekstu Lava N. Tolstoja, u režiji Irfana Mensura.

Narodno pozorište Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Posle odlaganja proba i rada u otežanim okolnostima, izazvanim epidemijom, niška publika će najzad imeti priliku da prisustvuje premijernom izvođenju „Ane Karenjine“, u petak 22. i subotu 23.01. 2021.godine, sa početkom u 18 sati.
Osim Irfana Mensura, koji pored režije, potpisuje i dramaturgiju i scenografiju, autorsku ekipu čine kompozitor, Aleksandar Sanja Ilić, kostimografkinja, Biljana Krstić, koerografkinja, Danica Ničić, lektorka, Nataša Ilić, asistentkinja scenografa i kostimografkinje je Katarina Filipović, a organizatorka Ivana Stojanović.

U ulozi slavne Ane Karenjine, publika će imeti priliku da vidi dve glumice i to Draganu Mićalović, k.g. u premijernom izvođenju 22.01. i prvoj reprizi predstave 24.01., dok će članicu niškog ansambla Katarinu Arsić, gledati premijerno 23.01. i u drugoj reprizi predstave, 25.01 2021. godine.

U predstavi igraju:

Ana Karenjina – Dragana Mićalović, k.g. / Katarina Arsić
Karenjin – Dejan Cicmilović
Vronski – Miloš Cvetković
Ljevin – Stefan Mladenović
Kiti – Nađa Nedović Tekinder
Doli – Bratislava Milić, k.g./ Katarina Mitić Pavlović
Stiva – Danilo Petrović
Serjoža (dete) – Vuk Marinković, k.g.

Ulaznice za predstavu, po ceni od 600 dinara, mogu se kupiti na blagajni pozorišta, svakog radnog dana, od 10 do 20 sati.

 

Autor: Portal Media Press Srbija