Share
Vulin: U Nišu za četiri dana zabeleženo 1.713 saobraćajnih prekršaja

Vulin: U Nišu za četiri dana zabeleženo 1.713 saobraćajnih prekršaja

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je saobraćajna policija u Nišu u poslednja četiri dana, od uvođenja pojačane kontrole saobraćaja, zabeležila 1.713 saobraćajnih prekršaja.

Foto: Ministarstvo unutrašnjijh poslova Srbije

Vulin, koji je održao sastanak sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Nišu, na kome su analizirani rezultati uvedenih mera i pojačanog prisustva saobraćajne policije na ulicama Niša, precizirao je da su u otkrivenim prekršajima dva bile nasilničke vožnje i da su otkrivena 22 vozača koja su vozila pod dejstvom alkohola.

„Nišlije, kada protestujete protiv bahate vožnje, kada protestujete protiv onih koji krše saobraćajne propise, treba da znate da su to vaši sugrađani, ljudi sa kojima delite ulicu, put, život. Nema te policije koja će vam sačuvati red i mir ako vi ne budete poštovali saobraćajne propise“, istakao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema njegovim rečima, tri dana nakon tragedije, u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil, saobraćajna policija u Nišu privela je mladića (22), koji je u gradu vozio BMV brzinom višom od 140 kilometara na čas.

Vulin je naveo da je MUP pojačao rad niške saobraćajne policije kroz ispomoć kolega koji su došli iz Beograda, Jagodine i preduzeo sve mere kako bi obezbedio da niške ulice budu bezbednije.

„Dogovorili smo se sa gradom Nišom da se postave nove kamere, ograde, da se podigne visina ivičnjaka. Sve ćemo mi uraditi, ali bez vas ovo ništa neće moći i znajte da kada protestujete, protestujete protiv bahatih vozača koji su vaši sugrađani i vaše komšije“, dodao je Vulin.

 

Izvor: Beta.rs