Share
Pijani mod: Aplikacija koja sprečava vaše greške kada ste pod uticajem alkohola

Pijani mod: Aplikacija koja sprečava vaše greške kada ste pod uticajem alkohola

Novi patent kompanije Gree Electric Appliances Inc. namenjen je za mobilne telefone i sprečiće korisnike koji konzumiraju alkohol da donesu odluke i naprave poteze zbog kojih bi mogli da zažale.

Vožnja pod uticajem alkohola, dopisivanje i bilo šta drugo ne može doneti ništa dobro. Nekoliko alkoholnih pića je dovoljno da utiče na sposobnost prosuđivanja i donošenja odluka, ali sada postoji rešenje zahvaljujući kineskoj kompaniji Gree Electric Appliances Inc. Pomenuta kompanija je patentirala takozvani „Drunk Mode“ (pijani mod) koji zabranjuje pristup „često korišćenim aplikacijama“ s ciljem da spreči korisnike da učine nešto što zapravo ne žele i zbog čega bi zažalili narednog dana.

Kako bi se aktivirao Drunk Mode, korisnici trebaju da izaberu aplikacije koju žele da zabrane i postave „pravila provere treznosti“ koja će biti potrebno zadovoljiti kako bi se kasnije mod ugasio. Ako korisnik želi da ugasi mod, moraće da prođe verifikacioni test i tek potom dobije pristup ranije zabranjenim aplikacijama.

Tehnologija može efikasno pojednostaviti metodu interakcije kako bi se korisniku koji je pod uticajem alkohola omogućilo da pristupi važnim aplikacijama i podešavanjima bez velikih poteškoća.

 

Izvor: Happytv.rs