Share
Izložba Marka Kusmuka u niškoj Galeriji Art55

Izložba Marka Kusmuka u niškoj Galeriji Art55

Od četvrtka, 18. februara do 6. marta tekuće godine, ljubitelji umetnosti će u Galeriji Art55 moći da pogledaju izložbu Marka Kusmuka.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, otvaranje izložbe Marka Kusmuka biće održano i u onlajn formatu putem Facebook stranice Galerije Art55.

Svi zainteresovani će biti u prilici da posete izložbu istog dana, od 18.30 časova, u malim grupama uz poštovanje svih mera prevencije i preporuka nadležnih organa.

Marko Kusmuk je rođen 15. februara 1985. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na slikarskom odsijeku 2007. Specijalizirao je na Accademia di Belle Arti u Italiji 2008.

Interdisciplinarne master studije upisuje 2011. god. na Univerzitetu umetnosti, odsek: teorija umetnosti i medija u klasi prof. Miška Šuvakovića. Doktorske studije završava 2016. god. odbranom disertacije sa radom / tezom pod nazivom „Likovna dekonstrukcija u dualizmu lica i naličja, na Fakultetu za umetnost i dizajn u klasi prof. Miloša Šobajića.“

Dobitnik je prve nagrade za crtež fondacije Vladimir Veličković kao i Velike nagrade Udruženja likovnih umjetnika Srbije povodom 100 godina ULUS-a.

Takođe je dobitnik prve nagrade za crtež (Zlatni lav) u Veneciji na izložbi Venice Land u organizaciji Anonima Sogniatori. Samostalni je umetnik, izražava se kroz slikarstvo i crtež.

 

Autor: Portal Media Press Srbija