Share
Novica Tončev: Snažna Srbija je stvarnost koju danas živimo

Novica Tončev: Snažna Srbija je stvarnost koju danas živimo

Povodom Dana socijalne pravde koji se sutra obeležava svuda u svetu, Novica Tončev, ministar u Vladi Republike Srbije i potpredsednik Socijalističke partije Srbije obratio se medijima.

Novica Tončev, ministar u Vladi Republike Srbije i potpredsednik Socijalističke partije Srbije; foto: Sps.org.rs

Socijalistička partija Srbije je moderna, državotvorna partija levice čije su programske osnove socijalna pravda i demokratski socijalizam – društvo u kome građani mogu ravnopravno da donose i ostvaruju svoje odluke, u kome se garantuju jednaki uslovi za život građana bez obzira na njihov socijalni i materijalni status i poreklo. Ponosan sam što
verujem u najljudskiju ideju koja je ikada postojala, a to je ideja da smo svi bez obzira na geografske odrednice, verske, nacionalne ili rodne pripadnosti, podjednako vredni, podjednako važni i da svi zaslužujemo podjednaka prava i mogućnosti za život i rad.

Kao socijalista i kao ministar u Vladi Republike Srbije zajedno sa svojim kolegama borim se za društvo socijalne pravde koje će izaći iz siromaštva, obezbediti uravnotežen materijalni položaj i mogućnost razvoja i boljeg života svakom pojedincu. Kao ministar zadužen za razvoj nedovoljno rerazvijenih opština, zalažem se za ravnomeran razvoj nedovoljno razvijenih opština koji će se zasnivati na socioekonomskom principu kako bi se poboljšali životni i kulturni uslovi i smanjila nezaposlenosti u ovakvim područjima Srbije.

Opredeljeni socijalista, vođen idejama levičarske orijentacije, socijalnu pravdu prepoznajem kroz ideje humanosti, solidarnosti i socijalne brige o najširim slojevima stanovništva. Mi socijalisti,moderni levičari socijaldemokratske orijentacije, programom smo usmereni na očuvanje socijalnog mira i održive socijalne sigurnosti svih koji žele da
žive od rezultata rada, znanja i obrazovanja.

Cilj koji su vlada Srbije i predsednik Vučić nametnuli kao svakodnevni i merljiv rast i razvoj države, danas, možda po prvi put u našoj novijoj političkoj istoriji, nije u vezi sa sticanjem bogatstva i imetka već je u vezi sa slobodom svakog pojedinca. Ovakva sloboda zahteva širokrudost da se prihvati činjenica da smo svi različti i da se razume kako nas to
ne udaljava već povezuje u zajedničkom cilju. Snažna Srbija, sa snažnim i socijalno pravednim društvom, koja ekonomski napreduje brže i bolje od bilo koje druge zemlje u regionu i šire, je stvarnost koju danas živimo i koja bi trebalo da svakom građaninu bude ponos i inspiracija za lični napredak. Srbija ne gleda preko tuđeg i komšijskog plota da bi na nečemu zavidela već samo da bi pružila ruku pomoći, danas u vakcinama, sutra u nečemu drugom. Divno je kada vam neko pokaže kako možete da iskoristite lične potencijale u stvaranju boljeg i lepšeg života za sebe, za svoju porodicu ali i za sve ljude sa kojima delite ovo vreme i prostor.

Siguran sam da ideju socijalne pravde, koju nosimo u nasleđu od naših očeva, uspešno prenosimo i onima koji će ostati posle nas i koji će biti zahvalni da žive u sigurnoj, zdravoj i obrazovanoj Srbiji.

 

Autor: Portal Media Press Srbija