Share
Treći sprat Univerzitetskog kliničkog centra Niš ponovo u crvenoj kovid zoni

Treći sprat Univerzitetskog kliničkog centra Niš ponovo u crvenoj kovid zoni

Posle nešto manje od mesec dana kako je izašao iz kovid sistema, treći sprat nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Niš, ponovo se vraća u crvenu zonu. Razlog za to je nepovoljna epidemiološka situacija u Nišu i na jugoistoku Srbije, saopštavaju iz Uprave.

Treći sprat UKC Niš ponovo u crvenoj kovid zoni; foto: Portal Media Press Srbija

Manje od meseca dana na trećem spratu nove zgrade UKC u Nišu ponovo su bile vraćene Ortopedija i Neurohirugija gde su počele operacije koje su bile na čekanju zbog kovida. Međutim zbog pogoršanja epidemiološke situacije treći sprat biće ponovo korišćen za zbrinjavanje i lečenje zaraženih od koronavirusa.

Iz UKC Niš, saopštavaju da je posle stručnog kolegijuma održanog juče, zbog aktuelne, nepovoljne epidemiološke situacije u Nišu i regionu južne i jugoistočne Srbije, doneta odluka da se treći sprat u novoj zgradi UKC Niš vrati u kovid režim rada.

“To podrazumeva da se kapaciteti na tom spratu u punom obimu, ponovo koriste za zbrinjavanje pacijenata zaraženih koronavirusom”, saopštili su iz Uprave.

To znači da će pacijenti zaraženi korona virusom ponovo biti na lečenju biti u Infektivnoj klinici i 3. i 4. spratu nove zgrade, kao i na nultom, gde je intenzivna nega.

Iz Uprave uveravaju da će, i pored teške epidemiološke situacije zbog koje šire kapacitet kovid sistema, i dalje zbrinjavati i lečiti sva urgentna i najteža stanja svih pacijenata iz regiona koji gravitiraju ka njima.

 

Autor: Portal Media Press Srbija