Share
Umesto poklona za 8. mart donacija Sigurnoj kući

Umesto poklona za 8. mart donacija Sigurnoj kući

Više od pola miliona dinara namenjenih za kupovinu poklona povodom Dana žena, preusmereno je na podršku sigurnim kućama u Beogradu čije su korisnice žene žrtve nasilja u porodici. Zahvaljujući inicijativi dama zaposlenih u kompanijama Endava i Comtrade Digital Service (CDS), koje odnedavno posluju kao jedna kompanija, tri objekta u Beogradu biće opremljena belom tehnikom, nameštajem i pokućstvom, dok su njihove štićenice dobile i vaučere za kupovinu kozmetičkih i higijenskih proizvoda.

Tim povodom koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, pod čijim je krovom Sigurna kuća, Vesna Stanojević, uručila je zahvalnicu njihovim predstavnicama. Ona navodi da je važno da se danas, na dan kada se najviše govori o rodnoj ravnopravnosti i emancipaciji žena, skrene pažnja i na problem nasilja u porodici koji je već godinama ozbiljan problem u ovom društvu.

„Veliku zahvalnost ženama zaposlenim u Endavi i CDS-u na pomoći i podršci našim ženama koje su bile prinuđene da završe u sigurnim kućama, kojima je neko pokušao da oduzme pravo na normalan život i kojima je vaša i naša podrška dala nadu u bolju budućnost, pravo da budu ostvarene u svakom pogledu i da zajedno sa svojom decom nastave nekim novim i boljim putem“, rekla je Vesna Stanojević.

U Endavi i CDS-u istiću da su ponosni na svoje koleginice koje su na ovaj način ukazale na važnost osnaživanja žena u profesionalnom, ekonomskom i društvenom kontekstu.

„U našim kancelarijama u Srbiji žene čine blizu 40 odsto zaposlenih. Želele smo da umesto tradicionalnih osmomartovskih poklona pružimo podršku ženama kojima je pomoć najpotrebnija i da im poručimo da nisu same. Zahvalnica koju smo dobile je naš osmomartovski poklon“, istakla je Jelena Vasiljević Nikić koja je uručila donaciju ispred kompanija Endava i CDS.

Veći deo donacije realizovan je kroz vaučere za opremanje objekata za smeštaj i brigu o ženama i deci žrtvama nasilja u porodici. Svim štićenicama su, u duhu praznika simolično uručene i poklon kartice za kupovonu proizvoda za negu.

 

Foto: Luka Jovović

Autor: Portal Media Press Srbija