Share
Kako svađe na društvenim mrežama utiču na psihu?

Kako svađe na društvenim mrežama utiču na psihu?

lako možda znate da vaša svađa nema smisla, ne možete da prestanete, a onda shvatite da je prošlo 30 minuta vašeg života koje ne možete da vratite.

Znate li onaj osećaj apsolutnog gađenja koji vas uhvati kad pročitate ili vidite nešto na društvenim mrežama za šta znate da nije istina? Ili nešto sa čim se nikako ne slažete. Ako se odlučite da komentarišete morate postati svesni činjenice da ćete ući u “rat” s potpunim neznancima na internetu.

lako možda znate da vaša svađa nema smisla, ne možete da prestanete. Tada shvatite da je prošlo još 30 minuta vašeg života.

Svađa s nepoznatim osobama na internetu jednako je loša za vas kao i svađa sa kolegama na poslu.

Ne mogu da smislim bolju stvar koju biste za svoje mentalno zdravlje mogli da uradite od toga da prestanete da se raspravljate s neznancima na internetu. Svađa s nepoznatim osobama na internetu može imati isti uticaj na vaše mentalno zdravlje kao i “pregorevanje” na poslu – kaže Rejčl Stoun, stručnjak za izbjegavanje ovog sindroma.

Evo koje posledice svađanje na internetu može da ima na vaše mentalno zdravlje

1. Osećate mučninu svaki put kad ste na društvenim mrežama

Puls vam se povećava svaki put kada koristite društvene mreže, zbog nepoznatog odgovora koji može dobiti vaša objava ili komentar. Ova teskoba može dovesti do povišenog krvnog pritiska i većeg broja otkucaja srca.

2. Više ste pod stresom

Primetićete da imate manje strpljenja.

3. Razvijate nesanicu

Razmena argumenata na virtuelnim stranicama, posebno u raspravama sa strancima vam šteti. Svađe na internetu podstaći će vas da usred noći ponavljate svoje argumente i pokušate da promenite ishod razgovora. Tako oduzimate telu dragoceni san koji ne možete da nadoknadite.

4. Fizičke tegobe

Stres je poznati uzrok raznih vrsta telesnih tegoba, poput dijabetesa, visokog krvnog pritiska, gojenja, nesanice i još mnogo toga.

 

Izvor: Happytv.rs