Share
Korisnicima masovno ne rade aplikacije: Šta je u pitanju i kako da rešite problem?

Korisnicima masovno ne rade aplikacije: Šta je u pitanju i kako da rešite problem?

Korisnici Android mobilnih telefona požalili su se da im od juče ne funkcionišu aplikacije koje svakodnevno koriste, kao što su Gmail i Viber, zbog čega je Gugl morao da reaguje i ponudio rešenje ovog problema.

Ovaj servis poručio je korisnicima da je svestan problema koji uzrokuju nefunkcionisanje ovih aplikacija i da postoji način na koji sami mogu da ga reše.

Naime, kako navode, radi se o „nepoznatoj grešci u ažuriranju Android sistema“, odnosno u komponenti Android Webview, koja omogućava programerima da prikazuju veb stranice u svojim aplikacijama, za šta su odmah ponudili rešenje.

Potrebno je da otvorite podešavanja na svom telefonu (Settings) i uđete u aplikacije (Apps). Zatim je među ponuđenim stavkama neophodno pronaći „Android Webview“ i kliknuti na tri tačke u gornjem desnom uglu i pritisnuti „deinstaliraj ažuriranja“ (Uninstall updates).

Jednostavniji put do ove aplikacije možete da pronađete na linku, koji će vas direktno odvesti do nje na Gugl plej storu, gde možete da je ažurirate.

Ranije je bilo neophodno da deinstalirate ažuriranja kako bi pomenute aplikacije ponovo funkcionisale, a od kada je Gugl detektovao problem, ažuriranje je moguće i na ovaj način.

 

Izvor: Blic.rs