Share
Formiran novi Savet festivala ‘Teatar na raskršću’

Formiran novi Savet festivala ‘Teatar na raskršću’

Nakon pauze od godinu dana, festival „Teatar na raskršću“ je uveliko u pripremi. Formiran je novi Savet festivala i izabran novi selektor. Novi programski Savet festivala čine istaknuti pozorišni stvaraoci širom Srbije i regiona:

Narodno pozorište Niš; foto: Portal Media Press Srbija

dr Duško Ljuština, predsednik Programskog Saveta Hrvatskog Narodnog Kazališta (Zagreb, Hrvatska); Vasilka Bumbareva, teatrološkinja (Sofija, Bugarska); Dejan Lilić, glumac (Skoplje, Severna Makedonija); Miloš Latinović, dramski pisac i publicista (Beograd, Srbija); dr Miroslav Radonjić, tetraolog i publicista, (Novi Sad, Srbija); i u skladu sa pravnilnikom Festivala, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, mr turizmologije i direktor Narodnog pozorišta Niš, Spasoje Ž. Milovanović, teatrolog, koji je ujedno i direktor festivala „Teatar na raskršću“.

Novi programski Savet jednoglasno je izabrao koselektora prof dr Vlatka Ilića.

Narodno pozorište Niš i Savet uveliko pripremaju drugi pozorišni festival “Teatar na raskršću”. Ukoliko epidemiološki uslovi dozvole, drugi festival će se održati od 6. do 13. septembra.

O programskim aktivnostima i selekciji drugog festivala publika će biti blagovremeno obaveštena.

Festival „Teatar na raskršću“ ima za cilj afirmaciju sličnosti i razlika kulturnog identiteta država i naroda koji dele isti kulturni prostor, afirmaciju države Srbije i grada Niša kao mesta raskršća evropskih i svetskih puteva, jačanje
međunarodne kulturne razmene, promovisanje pozorišne umetnosti balkanskog kulturnog prostora, kao i razmenu ideja i pozorišnih praksi.

 

Autor: Portal Media Press Srbija