Share
Čuli ste za 5G, ali da li znate šta je 5.5G? Huawei predstavio pet strateških ciljeva za naredni period

Čuli ste za 5G, ali da li znate šta je 5.5G? Huawei predstavio pet strateških ciljeva za naredni period

Kompanija Huawei u narednom periodu planira povećanje vrednosti 5G mreže, ali i definisanje 5.5G mreže koja će predstavljati njenu nadgradnju. Uz osnaživanje softverske mogućnosti, Huawei će još više ulagati u preduzeća koja se nedovoljno oslanjaju na napredne tehnologije, ali i u komponente za pametna vozila. Pored toga, rešiće izazove koji se odnose na kontinuitet isporuke, a sve to u cilju pružanja besprekornog i pametnog iskustva usmerenog ka korisniku. Kako bi unapredio poslovnu fleksibilnost, Huawei će dodatno optimizovati i svoj portfolio,  istaknuto je tokom osamnaestog po redu Global Analyst Summit-a, koji je okupio više od 400 zvanica širom sveta, među kojima su analitičari iz oblasti finansija, lideri u industriji, kao i predstavnici medija.

Pored strateških inicijativa, predstavljeni su i poslovni rezultati kompanije za prethodnu godinu.

„I u budućnosti ćemo biti u kompleksnom i nestabilnom globalnom okruženju. Problemi sa virusom COVID-19 i geopolitička neizvesnost predstavljaće stalne izazove za svaku organizaciju, poslovanje i zemlju. Duboko verujemo u moć digitalnih tehnologija koje stvaraju nova rešenja za probleme sa kojima se svi susrećemo. Huawei ostaje posvećen radu sa korisnicima i partnerima kako bi se približio svakom čoveku, domu i organizaciji”, istakao je Eric Xu.

Xu je naglasio i da je obnavljanje poverenja i saradnje u globalnom lancu snabdevanja poluprovodnicima od presudnog značaja za vraćanje industrije na pravi put. Prema njegovoj proceni, u narednih deset godina industrija će morati da uloži oko 3 biliona dolara u tehnološka istraživanja i razvoj širom sveta, kako bi zadovoljila sve veću potražnju za poluprovodnicima.

Direktor odbora i predsednik Instituta za strateška istraživanja, William Xu, ukazao je na konkretnih devet tehnoloških izazova sa kojima se ova industrija susreće i kojima se treba posvetiti kako bi se pomerile granice tehnologije.

Među devet tehnoloških izazova je definisanje 5.5G mreže; razvoj nanorazmerne optike; kreiranje znanja iz ogromnih količina podataka, kao i prevazilaženje von Neumann arhitekture stvaranjem sto puta gušćih sistema za skladištenje. Radi se na kombinovanju računarstva i opažanja za hiper-realnost; omogućava ljudima da proaktivno upravljaju svojim zdravljem, dok izgradnja tehnologije Internet of Energy treba da doprinese proizvodnji, skladištenju i upotrebi zelenije električne energije.

“Kako bismo odgovorili univerzalnim izazovima sa kojima se čovečanstvo suočava, udružićemo snage sa različitim industrijama, akademskim i istraživačkim institucijama, kao i programerima. Svako treba da ima svoju ulogu u ispitivanju načina kako da učinimo mreže jačim, kompjuterski bržim i energetski zelenijim. Krenimo zajedno ka Digitalnom svetu do 2030. godine”, poručio je William Xu.

Oko 75 odsto svetskog proizvodnog kapaciteta poluprovodnika koncentrisano je u Kini i istočnoj Aziji.

Huawei je postao vodeći dobavljač cloud usluga.

Više od 4.000 kupaca u 150 zemalja i regiona koristi HUAWEI CLOUD za svoje digitalne transformacije i nadogradnje.

 

Fotografije: Arhiva HUAWEI

Autor: Portal Media Press Srbija