Share
‘Deobe’ oduševile publiku u Nišu

‘Deobe’ oduševile publiku u Nišu

Nakon premijere u Novom Sadu, u Narodnom pozorištu Niš održana je premijera predstave “Deobe” Dobrice Ćosića, u režiji i scenografiji Juga Radivojevića,  9. i 10. aprila u 18 sati koja je oduševila nišku publiku.

Kapitalno delo srpske književnosti Narodno pozorište Niš je postavilo u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem u Novom Sadu i Narodnim pozorištem Priština sa privremenim sedištem u Gračanici. Dramatizaciju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, scenski pokret i asistenciju režije Igor Damnjanović, kostimska rešenja Tanja Radišić, autorsku muziku Aleksandar Srebrić, a dramaturg na predstavi je Božidar Knežević.

Potresna priča o deobama unutar naroda, porodice i čoveka samog izazvala je buru emocija kod svih prisutnih. Mizanscenski svedeno razigravanje čitavog prostora, publike i scene, zadivljujuće vizuelne identifikacije, svu pažnju su usmerile na glumačke bravure ansambla tri pozorišta. Katarzična završnica donela je frenetičan aplauz.

Sva mesta, u smanjenom kapacitetu sale, su bila popunjena, a gledaoci su se pridržavali svih mera zaštite koje je propisao Krizni štab.

Prva repriza biće održana 24. aprila u 19.30 sati.

 

Fotografije: Nikola Stojanović

Autor: Stanislava Petrović – Narodno Pozoriste Niš