Share
Pripreme za novu sezonu: U petak zvanično otvaranje grčkog turizma

Pripreme za novu sezonu: U petak zvanično otvaranje grčkog turizma

Pilot otvaranje grčkog turizma počinje u petak, 16. aprila, postupnim ukidanjem ograničenja za putnike koji dolaze iz zemalja EU, Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Država i Izraela.

Foto: Shutterstock

Prema informacijama i s obzirom na zvanično otvaranje grčkog turizma, koje je ministar turizma Haris Teoharis najavio za 14. maj, od petka se ukida obavezni karantin za one koji putuju u Grčku iz zemalja EU, kao i iz Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD i Izraela.

Koji se aerodromi otvaraju?

Za period do zvaničnog ponovnog pokretanja, kada će biti dozvoljeni letovi do svih međunarodnih aerodroma u zemlji, putnici iz ovih zemalja moći će da slete samo na aerodrome Atina, Solun, Hanija, Heraklion, Rodos, Kos, Santorini, Mikonos i Krf. Odnosno, za dolaske kopnenim putem, u prvoj fazi, putnicima će biti dozvoljen ulazak samo sa kopnene granice sa Bugarskom, a posebno sa stanica Promahonas i Nimfaja.

Koji su uslovi za ulazak turista u Grčku?

Ulazak turista u Grčku od 16. aprila biće dozvoljen samo:

Po predočenju uverenja o vakcinaciji.
Nakon demonstracije negativnog PCR testa ne starijeg od 72 sata pre putovanja.
U stvari, svaki putnik, kao i prošle godine, mora da je ispunio specijalni PLF dokument, a može biti i nasumično testiran…

Više informacija na facebook stranici Kalogirou Seaside Properties.

 

Izvor: Kalogiru nekretnine pored mora