Share
Niš: Naleteo autom na troje tinejdžera i pobegao, dvoje teško povređeno

Niš: Naleteo autom na troje tinejdžera i pobegao, dvoje teško povređeno

Troje tinejdžera povređeno je noćas oko ponoći u Daničićevoj ulici u Nišu kada je, na njih naletela „škoda fabia“ koja je sletela sa kolovoza. Nesavesni vozač je posle teškog udesa pobegao, ali je, kako “Blic” nezvanično saznaje, jutros pronađen i priveden.

Foto: Portal Media Press Srbija

U nesreći su dve tinejdžerke stare 17 i 15 godina povređene teško, dok je sedamnaestogodišnjak zadobio lake telesne povrede. Oni su prevezeni sanitetom Hitne pomoći u Klinički centar u Nišu radi dijagnostike i daljeg lečenja. Pregledom je utvrđeno da petnaestogodišnjakinja ima prelom karlice a njena dve godine starija drugarica prelom obe butne kosti.

Niška policija cele noći tragala je za vozačem koji je, prema nezvaničnim saznanjima, jutros pronađen.

Roditelji tinejdžera koje je udario automobil u šoku, mladić i dve devojke u bolnici

Umalo nam deca izginuše i to ispred kuće. Da sam videla šta se desilo, srce bi mi stalo – kaže Gvozdana Demirović, majka Ahmeta Š. (17) kog je sinoć oko 23.30 sati pokosio vozač u Daničićevoj ulici u niškom naselju Stočni Trg.

Ahmet je sa petnaestogodišnjim drugaricama D.A. i S. A. sedeo na ivičnjaku trotoara kada je na njih naletelo vozilo „škoda fabia“ i pokosilo ih, nakon čega je vozač pobegao.

Ahmet je zadobio lakše povrede dok su obe devojčice teško povređene i zadržane su na lečenju u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

Grozdana za Telegraf.rs ističe da je ogorčena zbog neljudskog postupka vozača.

Deca su sedela na trotoru, ulica je široka, imao je mesta da prođe. Ne mogu da shvatim zašto je vozač pobegao, osim da ih je namerno udario. Ahmet i D. su tu ostali da leže, a S. je odletela dvadesetak metara, nije pokušao da im pruži pomoć. Ja sam težak srčani bolesnik, umalo sam umrla od stresa… Žao mi je i za S. i za D. i za njihove roditelje. Molim Boga da devojčice što pre ozdrave – kaže zabrinuta Nišlijka.

Otac petnaestogodišnje S. kaže da su mu u bolnici rekli da su njegovoj ćerki polomljene obe noge.

Ona ima prelom obe butne kosti, sada je na operaciji. Doktor mi je kazao da ima i povredu bubrega. Nadam se najboljem, ali ne mogu da shvatim kako je neko mogao da pobegne nakon što je umalo pobio troje dece – kaže on za Telegraf.

Baka povređene D. kaže da još čeka informacije iz bolnice o unuci.

Vozilo koje je izazvalo nesreću pronađeno je noćas na oko petstotina metara od mesta nesreće. Zahvaljujući intenzivnom radu niške policije, vozač je identifikovan i u toku je rad sa njim.

 

Izvori: Telegraf.rsBlic.rs