Share
Dve nagrade niškom Pozorištu lutaka na 51. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Dve nagrade niškom Pozorištu lutaka na 51. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Na Pedeset prvim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije Pozorište lutaka Niš nastupalo je sa predstavom „Snežna kraljica“.

Nagrada stručnog žirija za glumačko ostvarenje dodeljena je glumici Svetlani Mihajlović, dok je glumica Marija Cvetković nosilac nagrade za najbolju animaciju „Janko Vrbnjak“ koju dodeljuje Malo pozorište „Duško Radović“.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije festival je imao onlajn izdanje. Na Jutjub kanalu festivala emitovano je osam predstava u takmičarskom delu programa, dok je predstava „Carev zatočnik“ Pozorišta za decu Kragujevac kao domaćina festivala emitovana u revijalnom delu programa, u čast nagrađenih.

Stručni žiri je zasedao u sastavu: Jovan Caran, glumac, reditelj i kretaor lutaka, Alek Rodić, glumac, reditelj i kompozitor i Ana Kovjanova, scenograf, kostimograf i kreator lutaka.

Gran pri festivala pripao je Pozorištu za decu Kragujevac za predstavu „Bambi“.

Predstavu „Snežna kraljica“ je režirao Zoran Lozančić, koji je radio i scenografiju i izbor muzike, asistent režije bila je Jelena Ćorćević, idejne skice potpisuje Erika Janović, kreaciju i izradu lutaka Dušan Stanković i Dragana Đurić, kompjutersku animaciju i program Aleksandar Dević, a plakat i fotografije Davorin Dinić.

Glumački ansabl čine: Aleksandra Pavlović, Jelena Đorđević, Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Slobodan Miljković, Uroš Milojević i Mladen Milojković.

 

Autor: Portal Media Press Srbija