Share
Gran-pri i još pet nagrada za predstavu ‘Palčica’ na festivalu ‘Mali Joakim’

Gran-pri i još pet nagrada za predstavu ‘Palčica’ na festivalu ‘Mali Joakim’

Na 13. festivalu predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“ koji je održan u Gračanici, predstavi „Palčica“ Pozorišta lutaka Niš dodeljeno je šest nagrada:

1. Gran-pri „Mali Joakim“;
2. Nagrada „Mali Joakim“ za režiju Dragani Miloševski Popov;
3. Nagrada „Mali Joakim“ za scenografiju Zorani Petrov;
4. Nagrada „Mali Joakim“ za kostimografiju Stefanu Savkoviću;
5. Nagrada „Mali Joakim“ za glumačko ostvarenje Aleksandri Pavlović za ulogu Palčice;
6. Specijalna nagrada za više epizodnih uloga Jeleni Đorđević;

U obrazloženju stručnog žirija koji je zasedao u sastavu Jelena Janjatović, kostimograf, Ljubiša Barović, glumac i Boris Todorović, reditelj, navedno je:

„Predstava jasnog i dosledno sprovednog koncepta, modernog izraza i estetske usklađenosti, koja lako i precizno komunicira sa publikom“.

Sagledavajući selekciju ovog izdanja festivala, žiri ističe da je „primetan angažman u pogledu istraživanja novih formi u predstavama za decu, kako produkcijskih, tako i u pogledu glumačkih izražajnih sredstava.“

Po motivima bajke H.K.Andersena tekst za predstavu „Palčica“ napisala je Milena Depolo, režiju potpisuje Dragana Miloševski Popov, scenografiju Zorana Petrov, kostime Stefan Savković, muziku Srđan Marković, koreografiju Nebojša Gromilić, dok je lektor bila Nataša Ilić. Glumački ansambl je na festivalu nastupao u sastavu: Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Jelena Đorđević (k.g), Srđan Miljković i Lazar Nikolić (k.g).

 

Foto: Pozorište lutaka Niš 

Autor: Portal Media Press Srbija