Share
Kahriman novi član Radničkog, Kovačević produžio ugovor

Kahriman novi član Radničkog, Kovačević produžio ugovor

Iskusni golman Damir Kahriman (36) novi je član Radničkog, dok je vezista Aleksandar Kovačević (29) produžio ugovor sa niškim timom, za koji će igrati i naredne sezone. Time je rukovodstvo Radničkog ispunilo želju šefu stručnog štaba Nenadu Lalatoviću, koji je na promociji naglasio kako bi voleo da Kovačević ostane u klubu.


Damir Kahriman; foto: FK Radnički Niš

Kahrimana fudbalska javnost u Srbiji najviše pamti kao dugogodišnjeg čuvara mreže Crvene zvezde, sa kojom je bio i šampion Srbije. Upisao je i osam nastupa za reprezentaciju Srbije. Prošle sezone je bio član Rada, a tokom bogate karijere branio je još za Slobodu, Javor, Zemun, Vojvodinu, tursku Konjuspor, ukrajinsku Tavriju, te grčke klubove Iraklis i Lamiju.

Prvo bih želeo da se zahvalim rukovodstvu Radničkog i treneru Nenadu Lalatoviću što su se odlučili za mene. Dolazak u Radnički je velika stvar. Želim da ovde nastavim kontinuitet branjenja, a na dolazak u Niš mene su  najviše privukle visoke ambicije kluba. Radnički želi da se bori za vrh tabele u Superligi i izlazak u Evropu, a to je ono čemu i ja stremim, tako da smo brzo našli zajednički jezik. Imam veliko iskustvo i spreman sam da pomognem. Neću imati problem sa adaptacijom na novu sredinu. Sa nekim saigračima sam već nastupao zajedno tokom karijere, a veoma mi je drago što u klubu ima i dosta mladih i talentovanih fudbalera. Tu su i trojica mladih golmana, kojima ću pomoći da se što bolje razviju. Tu sam da im dam savet u svakom trenutku i verujem da će napredovati uz mene. Rado ću sva svoja iskustva podeliti sa njima. Pred nama su sada zahtevne pripreme i ne sumnjam da ćemo biti pravi već za početak sezone – rekao je Kahriman.

Aleksandar Kovačević; foto: FK Radnički Niš

Kovačević je bio je jedan od najvažnijih igrača Radničkog prošle sezone, a očekuje se da i u sledećoj sezoni bude važan član u timu Nenada Lalatovića.  Ponikao je u Crvenoj zvezdi, a osim za taj klub, nastupao je za Spartak, poljske timove Lehiju i Slask, norveški Haugesund i grčki Ksanti. Ima i deset nastupa za mladu reprezentaciju Srbije.

 

Autor: Portal Media Press Srbija