Share
Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje Festival filantropije u Beogradu i Novom Sadu i online

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje Festival filantropije u Beogradu i Novom Sadu i online

Četvrti po redu Festival filantropije, koji promoviše kulturu davanja i značaj dobročinstva, ove godine biće održan pod sloganom „Dobro se dobrim vraća“, u periodu od 28. juna do 2. jula u Beogradu i Novom Sadu i online.

Glavna tema ovogodišnjeg Festivala je doniranje hrane. Cilj Festivala je da kroz petodnevni program raznovrsnih aktivnosti i događaja (kvizova, predavanja, radionica, kulturnih programa, performansa itd.) okupi što veći broj građana, kompanija, medija i organizacija civilnog društva iz svih krajeva Srbije koji će zajedno da ukažu na značaj solidarnosti i dobročinstva i tako doprinesu izgradnji održive kulture davanja u našem društvu.

Značaj Festivala filantropije ogleda se i u činjenici da u promovisanju dobročinstva ovaj festival okuplja brojne pojedince iz cele zemlje. Ako pogledamo bogatu filantropsku istoriju naše zemlje, primeri dobročinstva kretali su od pojedinaca bez obzira na materijalne mogućnosti i njihov položaj u društvu. To nam ukazuje da kod nas već postoje elementi jake kulture davanja, koju trebamo da ojačamo, jer to će biti jedno od najvrednijih nasleđa na koja će naši potomci biti ponosni.

Festival filantropije organizuje Fondacija Ana i Vlade Divac radi promovisanja kulture davanja i solidarnosti u Srbiji u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji realizuje Koalicija za dobročnstvo, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID. Koaliciju za dobročinstvo predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno je čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Festivalu se svake godine priključi i veliki broj drugih organizacija i partnera.

Ove godine, Fondacija Ana i Vlade Divac aktivnosti Festivala filantropije realizuje u saradnji sa Savezom učitelja Republike Srbije, AIESEC-om, ADRA Srbija, Udruženjem „Patrija“, Novosadskim volonterskim servisom, OPENS-om, grupom Art Football Serbia, Licem Ulice, Junior Chamber International (JCI), IMFSA Serbia, KidHub-om.

Podršku Festivalu filantropije pružili su i Coca Cola HBC Srbija, advokatska kancelarija Gecić, NCR.

 

Autor: Portal Media Press Srbija