Share
Promocija knjige ‘Tragovi u beskraju’ Petra Pece Popovića u dvorištu niškog Univerziteta

Promocija knjige ‘Tragovi u beskraju’ Petra Pece Popovića u dvorištu niškog Univerziteta

U dvorištu niškog Univerziteta će u sredu, 14. jula od 20.30 časova biti predstavljena knjiga “Tragovi u beskraju”, autora Petra Pece Popovića, rok kritičara, novinara, urednika, pisca i kolumniste. Na promociji će pored autora govoriti i profesor Mihajlo Pantić, književnik i književni kritičar.

U čaroliju „TRAGOVA U BESKRAJU“ ovaj najodaniji strastveni rokoholičar uvodi nas sa „Biti još veći i glasniji“, a slede delovi „ŽIVOT JE SAMO KRATKA PROLAZNA SVEČANOST“ i „DEČACI NE PLAČU, OSIM…“.

„Biti rokoholičar, poput Pece, znači gledati na svet širom otvorenih očiju, trajno začuđenog, da ne reknem omađijanog dečaka koji odbija da poraste jer želi da se nikada ne probudi iz čarobnog sna. U tom nebuđenom snevanju od oseća sebe do poslednjeg damara, celim bićem, sa strašću koja se preliva preko svih razumnih granica“, navodi Mihajlo Pantić u recenziji knjige.

Rokenrol ne umire. Odlaze samo njegove zvezde. Preko 70 imena takvih zvezda je i u knjizi: Badi Holi, Morison, Rej Čarls, Ejmi Vajnhaus, Vitni Hjuston, Lu Rid, Bouvi, Koen, Litl Ričard, Džo Koker, Majlk Džekson, Davorin Popović, Magi Stefanović, Laza Ristovski, Vlada Divljan, Arsen Dedić, Oliver Dragojević, Zoran Modli, Đorđe Balašević… Tu su i samo neka od imena iz sveta muzike, jer previše ih je, koje je odvela korona: Bor Lalević, Sanja Ilić, Dragoljub Đuričić, Zafir Hadžimanov, Zoran Simjanović, Mika i Minja iz Lutajućih srca…

U okviru promocije nastupiće i niška muzička grupa “The Wild Side band”, koja će izvesti numere nekih od muzičara o kojima Peca Popović piše.

Promocija počinje u 20.30 časova, a ulaz je slobodan.

 

Autor: Portal Media Press Srbija