Share
Fondacija ‘Tijana Jurić’ pokreće narodnu inicijativu za uvođenje Amber Alert sistema

Fondacija ‘Tijana Jurić’ pokreće narodnu inicijativu za uvođenje Amber Alert sistema

Fondacija “Tijana Jurić” pokreće inicijativu koja će podrazumaveti prikupljanje potpisa za uvođenje Amber Alert sistema. Prema najavama osnivača Igora Jurića akcija počinje marta naredne godine, navodi se na sajtu Fondacije.

Igor Jurić; Foto: Tijana.rs

“Nakon mnogobrojnih bezuspešnih pokušaja da razgovaramo sa Ministrima pravde i unutrašnjih poslova Republike Srbije doneli smo odluku da pokrenemo narodnu inicijativu za uvođenje posebnog sistema obaveštavanja javnosti u slučajevima nestale dece – Amber Alert sistema. Sa ponosom možemo da kažemo da trenutno imamo logistiku i podršku u 14 gradova u kojima će se potpisi skupljati, a to su Subotica, Novi Sad, Sombor, Šabac, Beograd, Pazova, Ruma, Kragujevac, Aranđelovac, Niš, Kraljevo, Vlasotince, Kosovska Mitrovica i Štrpce”, navodi se na sajtu Fondacije.

Podsetimo nakon što je pronađen mrtav maturant iz Niša Jovan Veselinović u ulici Branka Krsmanovića, osnivač Fondacije, Igor Jurić se oglasio i postavio pitanje zbog čega je sistem “Amber Alert”, čiju je inicijativu za uvođenje pokrenuo upravo Jurić, često predmet diskreditacije u javnosti.

Dodaje se da prikupljanje potpisa počinje 07.03.2022. i da će trajati do 13.03.2022.

Podsetimo, “Amber alert” primenjuje se u 12 država Evrope, a ovde možete da vidite šta je “Amber alert”, i kako funkcioniše.

 

Autor: Portal Media Press Srbija