Share
Radnički zahteva od Lukića i Filipovića snimke sa utakmice

Radnički zahteva od Lukića i Filipovića snimke sa utakmice

Ukoliko neko prisvoji VAR sobu, kao što je na utakmici Radničkog i Spartaka iz Subotice sinoć to uradio Lazar Lukić, onda VAR gubi svoju poentu i postaje alibi za takve koji su već naneli ogromnu štetu srpskom fudbalu. Zbog toga što se Radnički bunio protiv sudija poput Lukića i bio protiv njegovog opstanka na listi sudija, Lukić je na najgori način zloupotrebio VAR tehnologiju i nastavio da nanosni ogromnu štetu srpskom fudbalu. Sudijama poput Lukića, koji su nestručni i osvetoljubivi, nije mesto u srpskom fudbalu a sad je jasno i zašto su se pojedinci kojima smeta Radnički borili za njegov opstanak na listi sudija.

Foto: FK Radnički Niš

Očigledno je da sada vraća tim istima, tako što nanosi štetu Radničkom. Između ostalog, ni na jednom snimku se ne vidi kod poništenog gola da je igrač Radničkog (Mićibući) igrao rukom. Takođe, i prilikom obaranja štopera Radničkog Vujadinovića u prvom poluvremenu nije dosuđen penal, iako je bilo više nego vidljiva “španska kragna” koju je dobio naš igrač. Ali to Lukić iz VAR sobe nije video, ali je zato sve što se nije dogodilo “video”. I kao vrhunac ove utakmice je na kraju u drugom poluvremenu uz smešnu interveniciju Lukića iz VAR sobe sviran penal za Spartak. U toj akciji sudije nisu dosudile čist ofsajd igrača Spartaka.

Sudija Lukić imao je niz grešaka kojima je oštetio Radnički jer, uostalom, po VAR protokolu u ovakvim situacijama ne sme da se zove sudija zato što je on procenio da to nije penal, već se zove samo kad
sudija ne vidi, a bude čist penal. Sudija Lukić je bio izuzetno zauzet tokom ove utakmice da pre svega obesmisli VAR tehnologiju od koje kompletna sportska javnost ima velika očekivanja.

Koliko je bio zauzet u otkrivanju onoga čega nema pokazuje i to da je skoro 20 minuta utakmice utrošeno na razna čekanje kvazi odluka iz VAR sobe. Radnički zahteva od sudijske komisije i njihovog novoizabranog predsednika Dejana Filipovića da nam pokažu snimak na kome se vidi da naš igrač igra rukom jer to gledaoci utakmice nisu mogli da vide na snimku. U svakom slučaju, sudija Lukić je brutalno pokrao Radnički u prvoj utakmici Superlige.

 

Autor: Portal Media Press Srbija