Share
Udovičić: Duplirane nagrade za osvajače medalja, olimpijsko zlato 70.000 EUR

Udovičić: Duplirane nagrade za osvajače medalja, olimpijsko zlato 70.000 EUR

Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je da je Vlada, na samom početku Olimpijskih igara, donela Uredbu o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama kojom su povećane nagrade za osvojene medalje.

Vanja Udovičić

Najveće novčane nagrade za osvajače medalja u istoriji srpskog sporta iznose 70.000 evra za zlatnu medalju, 60.000 evra za srebrnu, a osvajači bronzane medalje biće nagrađeni sa po 50.000 evra.

Ministar Vanja Udovičić istakao je tim povodom da je država uvek uz naše najbolje sportiste, što je tokom prethodnih godinu dana jasno pokazala – prvo sa nikad većom pomoći sistemu sporta kako bi se što lakše prebrodili izazovi pandemije, a sada i drastičnim povećanjem nagrada za osvajače medalja.

„Ostvarili smo prioritetni cilj da se naši sportisti za Olimpijske i Paraolimpijske igre pripremaju u najboljim mogućim uslovima i svakodnevno im bili na raspolaganju za ispunjenje svih njihovih potreba tokom pripremnog procesa“, poručio je on.

Uredbom kojom povećavamo nagrade za osvajače medalja želimo da pružimo dodatnu podršku našim najboljim sportistima, rekao je Udovičić i naglasio da je Srbija lider u regionu po izdvajanjima za osvojene medalje.

Prema njegovim rečima, visina nagrade je dvostruko povećana u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i identična je za osvajače odličja u ekipnim i pojedinačnim sportovima, kao i za olimpijce i paraolimpijce.

 

Izvor: Bizlife.rs