Share
Počinje prodaja ulaznica za koncert Kande kodže i Nebojše u Zaječaru

Počinje prodaja ulaznica za koncert Kande kodže i Nebojše u Zaječaru

Kao što smo najavili, jedan od ključnih bendova alternativne rok scene regiona – Kanda, kodža i Nebojša nastupiće u Zaječaru u subotu, 21. avgusta, od 21 sat. Biće ovo njihov prvi samostalni koncert u gradu na Timoku posle skoro punih deset godina. Koncert će biti sastavljen od sjajnih prepoznatljivih hitova benda, ali i novih singlova, a mesto održavanja koncerta je Omladinski centar. KKN oformljeni u osvit raspada SFRJ, sada već davne 1991. godine, proslaviće ovom prilikom svoj trideseti rođendan sa zaječarskom publikom.

Kanda Kodža i Nebojša; Foto: Promo:

Već rana pobeda na takmičenju neafirmisanih grupa Paliluska olimpijada kulture 1992. godine, bio je nagoveštaj velikog talenta, a nekoliko nagrada za najbolji album godine tokom dvehiljaditih doprinele su konačnoj afirmaciji benda i kod najšire publike. Tokom prethodne tri decenije, Kanda, kodža i Nebojša su odsvirali blizu 1000 koncerata, objavili 9 studijskih albuma i opstali zahvaljujući pre svega svojoj iskrenosti i istrajnosti. Bend je zasluženo stekao status predvodnika roka naših prostora, a njihov opstanak na sceni i popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu veličinu.

Kanda Kodža i Nebojša danas važe za jedan od najusviranijih bendova u regionu. Njihov zvuk je bolji nego ikada, a energija na njihovim koncertima jača nego ranije.

I dalje učeći na putu, KKN na svakom nastupu sviraju “koncert svog života” kojim poništavaju nametanje sveopšte bespomoćnosti. Njihova muzika je spoj melanholije i vedrine, bluza i psihodelije, kojim ovaj sastav pokušava da nas izdigne iznad konfuzno-apatične stvarnosti. Iskusno i nezaustavljivo KKN se uvlače pod kožu, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Sve ekstaze, svi sunovrati, sve radosti i boli koje su doživeli, nalaze se u njihovim pesmama.

“Nismo se štedeli ni u jednoj noti, niti u jednoj reči”, poručuju KKN.

Kroz život su, kako kažu, uvek išli srcem.

“Slušaj svoje srce na prvom mestu, ali nemoj da zapostavljaš razum ni slučajno. Znači, budi pametan i budi. Prati logiku srca, tako kaže i Džon Lok. Uvek smo pratili srce, bili verni nekim višim silama, radili iz ljubavi, bez nekih kalkulacija, pa tako i sad, a i ubuduće, nadam se. Mislim da je za nas to jedini način. Kad bi se to promenilo, sumnjam da bismo mogli da postojimo kao bend, a i kao ljudi”, poručuje Oliver Nektarijević, frontmen KKN.

Ulaznice za zaječarski koncert su u prodaji i mogu se kupiti u Omladinskom centru po promotivnoj ceni od 600 dinara, za 50 najbržih fanova. Nakon toga, redovna tj. pretprodajna cena će biti 700 dinara, a na dan koncerta 800, ukoliko se ulaznice ne rasprodaju ranije.

VIDEO:

 

Autor: Portal Media Press Srbija