Share
Četiri voćke koje će preporoditi vaš organizam

Četiri voćke koje će preporoditi vaš organizam

Pored povrća, voće je najpoželjnija hrana na trpezi tokom letnje sezone, jer je bogato antioksidantima, vitaminima i mineralima.

Voće pomaže organizmu da se oslobodi toksina nakupljenih tokom zime. Kao u svemu, i u konzumiranju voća potrebno je naći pravu meru, jer u suprotnom, šećeri koji se nalaze u sastavu ovih namirnica mogu da izazovu suprotan efekat.

Jedno od rešenja može biti kombinovanje svežeg voća sa bademima, orasima ili suvim voćem, koje je prepuno vlakana, proteina i masti koji sprečavaju prekomernu apsorpciju šećera, a i dugo održavaju sitost. Stoga bi ovih meseci najbolji izbor voća bio sledeći:

Breskve za bolje varenje

Sto grama ovog voća ima svega 30 kalorija, a vlakna pospešuju varenje. Takođe, tu je i vitamin E, koji je važan za cirkulaciju.

Jagode protiv toksina

Polifenoli podstiču rad jetre, ali i eliminaciju toksina i masnih naslaga. Pored toga, jagode pogodno utiču na sistem za varenje i izlučivanje.

Kajsije i vitamin B

Ovo voće sadrži vitamine grupe B, pre svega B2 i B3, koji učestvuju u metaboličkim procesima.

Lubenica

Iako spada u povrće, lubenicu jedemo kao voće. Osvežavajuća je i odlična za oslobađanje viška tečnosti i toksina. Bogata je mineralima, kakav je kalijum, a ne treba zaboraviti ni vitamin C.

 

Izvor: Krstarica.com