Share
Memorijalno-humanitarni koncert ‘Jovanovo sunce’ u dvorištu Unverziteta u Nišu

Memorijalno-humanitarni koncert ‘Jovanovo sunce’ u dvorištu Unverziteta u Nišu

Niški i beogradski bendovi sviraju 17. avgusta u Dvorištu Univerziteta u Nišu na koncertu u čast tragično preminulog mladog Nišlije Jovana Veselinovića

Jovan Veselinović; Foto: Tim Shtek House-a

U utorak,  17.avgusta sa početkom od 19 sati u dvorištu Unverziteta u Nišu biće održan memorijalno-humanitarni koncert „Jovanovo sunce“ u organizaciji udruženja Štek House i benda Hazel. Događaj će se održati u čast Jovana Veselinovića, mladog Nišlije, čije je beživotno telo pronađeno na gradilištu u ulici Branka Krsmanovića u Nišu, nakon četvorodnevne potrage.

Jovan je bio mlad momak, pun snova i želja, umetnička duša, maturant niške umetničke škole i bubnjar u niškom bendu Hazel. Jovan je sa bendom osvajao brojne nagrade i svoj grad uvek predstavljao u najlepšem mogućem svetlu na festivalima u Srbiji i regionu.

Smatrajući da sigurnost mladih treba da bude na prvom mestu, organizatori ovim događajem žele i da podignu svest o nestaloj deci i bezbednosti omladine te edukuju ljude svih starnosnih dobi o bitnosti hitnog reagovanja kada se desi neki slučaj sličnom ovome u njihovoj okolini, kao i uvođenju  Amber Alerta.

U sećanje na svog prijatelju i kolegu Jovana, na memorijalno-humanitarnom koncertu sviraće niški bendovi Hazel, Dexter, Gora , Voodoo i beogradski sastav Lisilo.

Ulaznica na ovaj događaj se neće naplaćivati, ali svi koji budu želeli da posete koncert mogu da doniraju novac prema svojim mogućnostima u kutiji na ulazu u dvorištu Univerziteta.

Sav prikupljeni novac biće uplaćen banci Dobročinstva za lečenje Taše Vučković (2 godine) iz Žitorađa kojoj je hitno potrebna operacija tumora zadnje lobanjske jame.

***Zbog poštovanja epidemioloških mera broj posetilaca je ograničen na 500 ljudi.

 

Autor: Portal Media Press Srbija