Share
Uhvatite ritam i budite sinhronizovani tokom intimnih odnosa

Uhvatite ritam i budite sinhronizovani tokom intimnih odnosa

Stručnjak tvrdi da ova metoda “pomaže da dostignete izmenjeno stanje svesti”: Isprobajte je još večeras

Ponavljanje istog pokreta tokom seksa vodi nas do stanja nalik transu koje nam iz uma potiskuje sve druge misli.

Ako vam orgazam i dalje predstavlja misteriju, ne brinite jer ni naučnici još uvek nisu otkrili sve njegove tajne. Međutim, jedan medicinski stručnjak koji pokušava da otkrije na koji način orgazmi deluju na mozgu, tvrdi da bi ključ mogao da bude ritam.

Adam Safron, doktor sa Univerziteta Nortvestern, otkrio je da ritmička seksualna stimulacija može da poboljša moždane aktivnosti koje vam pomažu da dostignete vrhunac.

Ovaj proces se naziva sinhronizacija moždanih talasa (ritmička), a ako je seksualna stimulacija dovoljno intenzivna i traje dovoljno dugo, aktivnost se može proširiti po mozgu.

Safron veruje da bi to moglo dovesti do tako intenzivnog osećaja, odnosno doživljaja stanje nalik transu.

Štaviše, upravo bi ovaj trans mogao biti presudan za postizanje vrhunca.

Sinhronizacija je važna za širenje signala u mozgu, jer je verovatnije da se neuroni, specijalizovana ćelija koja prenosi nervne impulse, aktiviraju ako se stimulišu više puta u kratkom vremenskom periodu. U suprotnom, signali propadaju kao deo opšteg mehanizma – tvrdi Safron.

Ovaj stručnjak se nada da bi ovo istraživanje moglo pomoći ljudima da poboljšaju svoje seksualno iskustvo fokusirajući se više na ritam.

Izvor: Telegraf.rs