Share
‘Nišville’ opravdao epitet generatora kulturnog, društvenog i ekonomskog života grada

‘Nišville’ opravdao epitet generatora kulturnog, društvenog i ekonomskog života grada

Treće festivalsko veče ‘Nišvilla’ krenulo je sa velikim iščekivanjem i velikom posetom.

Program na glavnoj bini su otvorili Jah Trio iz Poljske praćen i autentičnim vokalnim sastavom Spectrum Vocal Band iz Bugarske, koji je pod sjajem zvezda razgalio nišlije za nadolazeću subotnju noć.

Publika je polako počela da pristiže kako bi ispratila virtuozni nastup benda Leb i Sol koji su uz svoje poznate numere upriličili emotivan nastup.

Vreme je bilo za zvezde večeri, mešoviti sastav John Riley /Ratko Zjača/ Renato Chicco / Vid Jamnik Organ Quartet koji su predstavili svoje kompizicije sve brojnijoj publici u kojoj se naslućivalo iščekivanje Gorana Bregovića i blaga nezainteresovanost za prethodne izvođače. Povodom dodele nagrade Goranu Bregoviću i samom nastupu, u publici je bila vidna podela kako ukusa, tako i mišljenja.

Na svu sreću publika drugačijeg muzičkog usmerenja dobila je poslasticu u vidu sjajnog vokala i energične izvedbe Tanje Jovićević i njenog benda, pa samim time i ne čudi što su posetioci prvi put na ovogodišnjem festivalu pozvali izvođače na bis.

Nakon proteklih festivalskih večeri stekao se utisak da je ovogodišnji ‘Nišville’ opravdao epitet generatora kulturnog i društvenog, pa i ekonomskog života grada i kao takav se nametnuo kao nešto što je neophodno da pređe u manifestaciju od opšteg kulturnog značaja.

Poslednje večeri Nišvila predstaviće se i slovenački muzičar Uroš Perić, Internacionalni džez bend, kao i sekstet Dragana Milovanovića.

Na ovogodišnjem, 27. Nišvilu publika je mogla da uživa u nastupu više od 800 umetnika iz zemlje i sveta u okviru 250 muzičkih, pozorišnih, filmskih i strip programa, na 15 stejdževa.

 

Foto: Predrag Stamenković – Portal Media Press Srbija

Autor: Darja Jovanović – Portal Media Press Srbija