Share
Put do najjačeg ženskog vrhunca

Put do najjačeg ženskog vrhunca

“Žene uglavnom ne govore o svojim erekcijama. Ali kada se žene seksualno uzbude njihov klitoris se zateže i postaje veći”, kaže Vićenco Pupo profesor sa Italijanskog centra za seksologiju.

Foto: Shutterstock

U svojoj knjizi “Anatomija i fiziologija klitorisa” Pupo je otkrio neke iznenađujuće činjenice o ovom organu, a mi vam predstavljamo 5 najzanimljivijih:

1. ZOVU GA ŽENSKI PENIS

Istraživanja su pokazala da je klitoris pandan penisu i da u stvari ova dva organa imaju sličnu strukturu. Ali za razliku od multifunkcionalnih karakteristika penisa, klitoris je dizajniran isključivo za seksualnu stimulaciju, piše američki Men’s Health.

2. VELIČINA ZAISTA NIJE BITNA 

Veličina klitorisa varira od žene do žene, a u nekim slučajevima i do 3 centimetra dužine i 2,5 centimetara u obimu. Kada govorimo o količini zadovoljstva, ona ne zavisi od same veličine klitorisa. Čak i najmanji klitorisi mogu kod žene izazvati snažan orgazam i ogromno zadovoljstvo.

3. GODINE NISU VAŽNE

Za razliku od muškaraca kod kojih mogu da se javi erektilna disfunkcija vremenom, žene nemaju tu vrstu problema kada govorimo o klitorisu. Seksolozi tvrde da žene imaju fizički kapacitet da ostvaruju orgazam u svakom starosnom uzrastu.

4. MAŠINA ZA ORGAZME

S obzirom da je klitoris dosta manji u poređenju sa penisom, nervni završeci su više skoncentrisani po samom organu. Neka istraživanja su pokazala da klitoris ima čak dva puta više nervnih završetaka od penisa. Kao rezultat toga, jasno je da je klitoris mnogo osetljiviji od muškog polnog organa. To u praksi znači da žene imaju neograničen orgazmični potencijal, a zbog manjka refraktornog vremena između orgazama, žene imaju mogućnost da dožive vrhunac nekoliko puta za redom bez pauze.

5. MOŽE DA BUDE VEĆI OD PENISA

I dok se među stručnjacima u ovoj oblasti vodi debata, jedna studija iz Australije koja je urađena za magazin Journal of Urology otkriva da se klitoris prostire čak 15 centimetara unutar ženinog tela sve do karlice, što znači da je klitoris zapravo veći od penisa.

 

Autor: D.R. 

Izvor: Menshealth.rs