Share
Za dug život konzumirajte kombinaciju meda i cemeta

Za dug život konzumirajte kombinaciju meda i cemeta

Kombinacija meda i cimeta posebno je značajna kod srčanih tegoba, a preporučuje se konzumiranje ove mešavine namazane na parče hleba svakog jutra.

Foto: Freepik.com

Evo koje tri bitne tegobe rešava ova sjajna kombinacija

Smanjuje holesterol

Savremena medicinska nauka prepoznaje med kao vrlo efikasno sredstvo za lečenje svih vrsta bolesti i bez komplikacija. U jednoj šoljici tople vode od 200 mililitara razmutite 2 kašike meda i 1 kašiku cimeta. Pijte ovu smesu ujutro i uveče. Redovan unos leči čak i hronični artritis.

U nedavnim studijama Univerziteta u Kopenhagenu utvrđeno je da su pacijenti koji su uzimali ovu smesu sedam dana pre doručka znatno smanjili bol, a nakon mesec dana od uzimanja ove smese su već mogli hodati bez bola.

U jednoj većoj keramičkoj posudi pomešati 2 kašike meda i 3 kašike cimeta, pa na tu smesu dodati 400 mililitara tople vode. Konzumirati dva puta dnevno pre doručka i pre ručka u jednakim količinama. Ova kombinacija u roku od dva sata smanjuje nivo holesterola u krvi za čak 10 posto.

Protiv bakterija

Za rešenje uporne upale bešike i nakupljenih bakterija u mokraći pomešajte najpre 2 kašike cimeta s jednom kašikom prirodnog meda. Dobro ih izmešajte, pa prelijte sa 200 mililitara mlake vode. Konzumirajte najmanje dva puta dnevno, ujutro i uveče.

Gubitak kose

Napravite masku za kosu od 1 kašike maslinovog ulja, 1 kašike meda i 1 kašike cimeta. Pre nego što počnete s pranjem kose nanesite ovu smesu na koren kose i ostavite da odstoji najmanje 15 minuta. Zatim isperite kosu mlakom vodom.

 

Izvor: Krstarica.com