Share
Kabinet ministra Tončeva potpisao ugovor sa udruženjima građana sa teritorije nedovoljno razvijenih opština

Kabinet ministra Tončeva potpisao ugovor sa udruženjima građana sa teritorije nedovoljno razvijenih opština

Potpisivanjem ugovora između Kabineta ministra Novice Tončeva, zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština i 33 predstavnika udruženja građana sa teritorije nedovoljno razvijenih opština, dodeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara, za realizaciju projekata od javnog interesa.

Foto: Kabinet ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština

Maksimalan iznos odobrenih sredstava po pojedinačnom projektu je 750 hiljada dinara, a rok za njihov završetak je 1. decembar 2021. godine.

U javnom konkursu učestovala su lokalna udruženja za programe podrške u oblastima zapošljavanja i samozapošljavanja mladih i teže zapošljivih kategorija stanovništva, organizovanja kulturnih aktivnosti, unapređenja bezbedonosne kulture. Takođe iz oblasti promocije građanskog aktivizma, unapređenja kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i rizičnih ponašanja od upotrebe droge, alkohola i drugih štetnih supstanci, i osnaživanje svesti o zdravom načinu života, održivog razvoja zaštite životne sredine, pomoći udruženjima koja rade sa socijalno ugroženim osobama, osobama sa invaliditetom, marginalnim grupama i ostalima.

„To je još jedan napor Kabineta na čijem sam čelu da građanima nedovoljno razvijenih opština omogućimo ubrazano približavanje razvijenijim sredinama, i kao što smo sebi postavili cilj, da se i u ovim opštinama napreduje, bolje i kvalitenije živi. Realizacijom ovog i svih ostalih projekata želimo da pokažemo da nam je bitan svaki čovek, svaka opština i da niko neće biti izostavljen. Veliki odziv udruženja na konkurs nam je pokazao da smo na pravom putu, i obećavam da ću sa pozicije ministra uložiti maksimalne napore da građani nedovoljno razvijenih opština vide i osete boljitak u svojim životima“ – izjavio je ministar Tončev.

Stručna komisija je prilikom vrednovanja predloga projekata ocenjivala reference projekta, ciljeve, budžet, kompetencijeprojektnog tima i prethodno iskustvo udrženja u oblasti u kojoj je konkurisalo. Odobrena sredstva su namenskog karaktera i mogu se koristiti isključivo za realizacij konkretnih programa.

 

Autor: Portal Media Press Srbija