Share
Počela realizacija projekta ‘Podrška porodici i jačanje položaja žena kroz socio-psihološke aktivnosti namenjene ženama i deci žrtvama nasilja’

Počela realizacija projekta ‘Podrška porodici i jačanje položaja žena kroz socio-psihološke aktivnosti namenjene ženama i deci žrtvama nasilja’

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Udruženje žrtava nasilja HAJR u skladu sa Javnim konkursom za dodelu donacija namenjenih za projekte podrške porodici, Jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenja demografske slike u 2021. godini, realizuju projekat “Podrška porodici i jačanje položaja žena kroz socio-psihološke aktivnosti namenjene ženama i deci žrtvama nasilja”

Foto: Portal Media Press Srbija

Tim povodom, predsednica Udruženja “HAJR”, Hajrija Ramadani je za informativni portal Media Press Srbija istakla:

“Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je ove godine raspisalo Javni konkurs za dodelu donacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u drustvu, merama populacione politike i unapredenju demografske slike u 2021. godini. Odobren je naš predlog za projekat “Podrška porodici i jačanje položaja žena kroz socio-psihološke aktivnosti namenjene ženama i deci žrtvama nasilja”. Cljna grupa su žene i deca žrtve nasilja. Projekat će se realizovati narednih mesec dana, u periodu od 15. septembra do 15. oktobra kroz više aktivnosti. Najpre će se spovesti Edukacija o korisničkom nivou korišćenja različitih platformi za on-line komunikaciju, a nakon toga, zbog epidemiološke situacije slede on-line Grupne psihološke radionice za jačanje psiholoških kapaciteta žrtava nasilja i Individualni psihološki tretmani i savetovanje. Zainteresovani se mogu prijaviti za grupne i individualne radionice i tretmane. Udruženje “HAJR” će sprovoditi ove projektne aktivnosti u gradovima Beograd, Niš, Lajkovac, Trstenik i Šid. Preko 50 žena i dece žrtava nasilja biće uključeno u projektne aktivnosti.”

Hajrija Ramadani, predsednica Udruženja “HAJR” i Maja Mladenović, koordinatorka; Foto: Portal Media Press Srbija

Ciljna grupa ovog projekta su: žene i deca koji su žrtve nasilja. Projektne aktivnosti će se realizovati u septembru i oktobru mesecu tekuće godine.

Pozivamo sve zainteresovane potencijalne učesnike iz Beograda, Niša, Aranđelovca, Lajkovca, Trstenika i Šida da se prijave na grupne on-line psihološke radionice, individualne psihološke tretmane i savetovanje. Ovim aktivnostima će prethoditi edukacija o korisničkom nivou korišćenja različitih platformi za on-line komunikaciju. Ukoliko ste žrtva nasilja, kontaktirajte nas putem sledećih brojeva telefona:

Beograd: 064 482 95 99, 069 302 42 17 i 064 848 37 40

Niš: 063 165 62 09; uznhajnisegmail.com

Aranđelovac: 064 287 76 13; uznhajrarandjelovac@gmail.com

Lajkovac: 064 501 02 90; uznhariajkovacegmail.com

Trstenik: 062 113 82 44; uznhajrtrstenikagmail.com

Šid: 061 305 35 39; uznhajrsidedtail.com

Sajt udruženja: uznhajrgmail.com

 

Autor: Portal Media Press Srbija