Share
Fudbalski klub Radnički zahteva da se prekine sa tendecioznim suđenjem u Superligi Srbije

Fudbalski klub Radnički zahteva da se prekine sa tendecioznim suđenjem u Superligi Srbije

Fudbalski klub Radnički zahteva da se prekine sa tendecioznim suđenjem u Superligi Srbije.

FK Radnički Niš; Foto: Portal Media Press Srbija

U skladu sa tim, treba razmotriti da se poveća broj trenutnih sudija, kako se ne bi ponavljali iz utakmice u utakmicu, što svakako izaziva podrozenje sportske javnosti.

Od početka ove sezone strpljivo smo čekali da vidimo da li ima naznaka bilo kakvog ozbiljnijeg rada u okviru Sudijske komisije FSS. Pokazalo iz kola u kolo da su zahtevi poput trasparentnosti i rada prevelika očekivanja od ove komisije.

U prvom kolu protiv Spartaka iz Subotice poništen nam je gol, zbog navodnog igranja rukom. To se nigde na snimku ne vidi. Takođe, na toj utakmici smo videli i crveni karton za Radnički, kao i penal za domaćina.

U šestom kolu utakmica Radničkog protiv Proletera odlučena je nepostojećim penalom u korist tima iz Novog Sada (sudio je sudija iz Novog Sada). U desetom kolu protiv Metalca dodeljena su nam dva prestroga žuta kartona, a posebno drugi, gde je faul za Radnički, dok ga sudija dosuđuje za Metalac i daje drugi žuti, odnosno crveni katon našem igraču.

I u 12.kolu na utakmici protiv Vojvodine, kao i na prethodnoj, smo ostali sa igračem manje. Na istoj utakmici igrači Radničkog su dobili četiri žuta kartona, kao i sekretar kluba. Crvene kartone su dobili sportski direktor i pomoćni trener.

Od prve do poslednje utakmice evidentno je perfidno suđenje, gde se sviranjem brojnih faulova pomaže našim protivnicima. Imajući u vidu da postoji kontinuitet u suđenju na štetu Radničkog od prvog kola, primorani smo da se oglasimo po ovom pitanju i zahtevamo da se ispitaju anomalije u suđenju.

Osim nepostojećih kriterijuma prilikom suđenja, evidentno je nepostojanje istih i prilikom izbora sudija. Svaki put kada se dodeli sudija za našu utakmicu pitamo se gde su granice? Tako je na utakmici protiv Proletera u Nišu sudio sudija Maksimović, koji živi i radi u Novom Sadu, odakle je i Proleter. Utakmicu protiv Vojvodine u Novom Sadu sudio je sudija Simović, koji je iz Novog Sada, odnosno Lovćenca. Utakmicu protiv Metalca je sudio opet sudija iz Lovćenca. To nameće pitanje koliko je veliki taj Lovćenac kada ima toliko fudbalskih sudija i zašto oni uvek sude Radničkom? Da li je taj Lovćenac veći od zapadne i istočne regije, pošto je očigledno da ima više sudija iz tog vojvođanskog sela nego iz pojedinih regiona Srbije. Uostalom, na utakmicama Radničkog nikad nije sudio sudija iz Niša.

 

Autor: Portal Media Press Srbija