Share
Kampanja ‘Spasimo hranu, spasimo humanost’ povodom Nacionalnog dana davanja

Kampanja ‘Spasimo hranu, spasimo humanost’ povodom Nacionalnog dana davanja

Nacionalni dan davanja, koji se organizuje po četvrti put 9. oktobra (i 10. oktobra), na dan rođenja našeg velikog naučnika i humaniste Mihajla Pupina, ove godine je potpuno posvećen donacijama hrane i podržan je kroz nacionalnu kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“ koja je u toku. Sve donacije u hrani, koje budu prikupljene kroz inicijative uoči i nakon Nacionalnog dana davanja, biće namenjene za pakete osnovnih životnih namirnica koji će biti donirani najugorženijim građanima, organizacijama, institucijama, preko partnerskih organizacija. Ovu kampanju podržava i kompanija LIDL u Srbiji i aktivnosti se sinhronizovano sprovode u svim njihovim objektima u Nišu, Beogradu, Šapcu, Novom Sadu, Kragujevcu i Zaječaru.

Foto: PROTECTA

Nacionalni dan davanja i kampanja „Spasimo hranu, spasimo humanost“ se realizuju u sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje. Ovu nacionalnu kampanju u Nišu podržavaju i lokalne organizacije PROTECTA i Banka Hrane Niš.

Volonteri PROTECTA-e i organizacije SOS dečja sela će u subotu i nedelju 9 i 10. oktobra ispred prodavnice LIDL na adresi Vizantijski bulevar 47 pozivati građane da doniraju hranu i podrže akciju. Svi potrošači koji budu želeli da podrže ovu akciju i doniraju hranu moći će da kupe namirnice u Lidlu i ostave ih na označeno mesto iza kasa. Na kraju vikenda, sve prikupljene namirnice na ovoj lokaciji preuzeće organizacije PROTECTA i SOS dečja sela i donirati najugroženijima, u dogovoru sa institucijama i organizacijama.

 

Autor: Portal Media Press Srbija