Share
Jubilarni 10. Gete Fest u Cineplexx Niš bioskopu

Jubilarni 10. Gete Fest u Cineplexx Niš bioskopu

Jubilarno, deseto izdanje filmskog festivala Gete FEST, u organizaciji Goethe instituta u Srbiji, biće održano od 21. do 25. oktobra u Cineplexx Niš bioskopu, pod sloganom ,,Morati ili hteti”, a prikazaće osam savremenih nemačkih filmskih ostvarenja sa ovogodišnjeg Berlinala. Ulaznice po ceni od 200 dinara u prodaji su na blagajni Cineplexx Niš bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Odabrani filmovi sa Berlinala na velikom platnu Cineplexx Niš bioskopa

Festival otvara film ,,Curverball“ o nemačkom ekspertu za biološko oružje Arntu Volfu, koji je opsednut idejom da Sadam Husein proizvodi oružje za masovno uništenje. Film je osvojio Veliku nemačku filmsku nagradu 2021. Narednog dana na repertoaru su dva naslova, ,,U komšiluku“ i ,,Krvopije“ o navodnom baronu za koga se saznaje da je zapravo proleterski hohštapler koji je zbog političkog incidenta, u koji su bili upleteni Sergej Ajzenštajn i Staljin lično, pobegao iz Sovjetskog Saveza.

Trećeg dana festivala, publika će moći da pogleda filmove ,,Kopilotkinja“ i nemačkog kandidata za nagradu Oskar ,,Tvoj sam čovek“, a već narednog dana filmove ,,Princ“ i ,,Ljudski faktor“. Gete Fest u Cineplexx Niš bioskopu zatvoriće film ,,Fabijan ili put u propast“ u kome su izvanrednom glumom Toma Šilinga i Albrehta Šuha prikazana dva suprotstavljena koncepta života, u kojima želja da se postane političan i poetski pisac i ustane protiv nacizma treba da odoli drugačijem podrazumevanju okoline.

GetheFEST održava se od 2012. godine i predstavlja presek savremene nemačke kinematografije iz aktuelne godine. Program je tradicionalno okrenut nagrađivanim i najboljim ostvarenjima sa čuvenog Berlinala, jednog od najznačajnijih svetskih festivala autorskog filma.

Ulaznice za projekcije filmova sa Gete Fest-a u Cineplexx Niš biokopu u prodaji su na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS po ceni od 200 dinara.

 

Foto baneri: Cineplexx Niš bioskop

Autor: Portal Media Press Srbija