Share
Završni deo projekta ‘Zeleni koraci’ u školi za osnovno i srednje obrazovanje ‘Carica Jelena’

Završni deo projekta ‘Zeleni koraci’ u školi za osnovno i srednje obrazovanje ‘Carica Jelena’

Završni deo projekta „Zeleni koraci“ koji se se realizuje u saradnji sa Školom za osnovno i srednje obrazovanje “Carica Jelena” u okviru Konkursa Lokalne fondacije Niš za podršku najboljim idejama građana, koji je kao krovna organizacija podržala „Trag fondacija“ biće organizovan u petak, 29. oktobra u školi za osnovno i srednje obrazovanje „Carica Jelena“ u 11.00 časova.

Projekat obuhvata tri programa. U okviru programa „Eko kutak“ nabavljene su klupe, saksijsko cveće, stolovi sa klupama za zelenu učionicu, kao i edukativni i didaktički materijal.

Na radionici „Naše male bašte“ učenici su u staklene dekorativne posude slagali kamečiće, zemlju, biljke, ukrasne elemente i kroz igru napravili mini vrtove. Cilj ove radionice je edukativni i kreativni i omogućio je deci da naprave malu životnu zajednicu, ali i da razvijaju osećaj odgovornosti kroz negu koju treba da joj posvete. Na kraju radionice učenici su
ostavili otisak svojih ruku obojenih u zelenu boju na drvo nacrtano na velikom panou, kao svoj lični doprinos i tako na jedinstven način iskazali svoju ljubav i brigu prema prirodi.

Završna svečanost okupiće predstavnike Lokalne fondacije Niš i lokalne samouprave, medije, profesore, ostale učenike Škole i članove njihovih porodica. Svečanost je kolažnog tipa. Pored predstavljanja projekta, biće održana izložba mini vrtova i organizovan prateći program.

 

Autor: Portal Media Press Srbija