Share
Glumačka ekipa filma ‘Toma’ u bioskopu Cine Grand – Delta Planet Niš

Glumačka ekipa filma ‘Toma’ u bioskopu Cine Grand – Delta Planet Niš

Groznica koju je izazvao biografski film o Tomi Zdravkoviću i dalje traje, bioskopske sale su u i dalje pune, a u subotu, 30. oktobra u 17 sati u bioskopu Cine Grand Delta Planet Niš očekuje se 800000. gledalac.

Jubilarni gledalac će dobiti nagradu, a tim povodom će ovoj projekciji prisustvovati glumačka ekipa filma u sastavu: Tamara Dragićević, Petar Benčina i Sanja Marković.

Dragićevićeva u ovom filmu glumi Silvanu Armenulić, Petar Benčina doktora koji je bitan činilac u poslednjoj fazi Tominog života, dok Sanja Marković igra Gocu, Tominu suprugu i životnu saputnicu.

Karte za ovu projekciju moguće je kupiti samo na blagajni bioskopa, na prvom spratu tržnog centra Delta Planet.

O filmu:

Film “TOMA” je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baškao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. “TOMA” je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od
detinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

 

Promo baner: Cine Grand Delta Planet Niš

Autor: Portal Media Press Srbija