Share
‘Princeza na zrnu graška’ na Pedestim drugim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

‘Princeza na zrnu graška’ na Pedestim drugim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Ansambl Pozorišta lutaka Niš sa predstavom „Princeza na zrnu graška“ učestvuje na Pedest drugim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, čiji je ovogodišnji domaćin Pozorište mladih Novi Sad. Najznačajniji nacionalni lutkarski festival se održava pod sloganom “Na krilima publike”. 

U periodu od 2. do 6. novembra publika će moći da pogleda predstave sedam profesionalnih pozorišta lutaka iz Srbije: „Bela Griva“ Pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Beograda, „Vetar“ Pozorišta za decu Kragujevac, „Princeza na zrnu graška“ Pozorišta lutaka Niš, „Pipi Duga Čarapa“ i „Teatru s ljubavlju“ Dečijeg pozorišta Subotica, „San letnje noći“ Malog pozorišta
„Duško Radović“ iz Beograda, „Pepeljuga“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina i „Potraga za plavim zecom“ Pozorišta mladih iz Novog Sada. Na svečanom zatvaranju, van konkurencije biće izvedena predstava „Vuk sa mirisom bobica“, Dječjeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke.

Ovo će biti prvo festivalsko izvođenje predstave „Princeza na zrnu graška“ čija je premijera održana 28. maja ove godine. Predstavu je režirao Davor Dragojević, a uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić.

Pozorište lutaka Niš nastupa drugog festivalskog dana, u sredu 3. novembra u 18.00 časova na sceni Pozorišta mladih.

 

Plakat: Zvaničan plakat festivala, Pozorište mladih Novi Sad

Fotografije: Arhiva Pozorišta lutaka

Autor: Portal Media Press Srbija