Share
Ministar Tončev obišao radove u Petrovcu na Mlavi i Žagubici

Ministar Tončev obišao radove u Petrovcu na Mlavi i Žagubici

Ministar zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev, sa predstavnicima Kabineta, obišao je radove na rekonstrukciji osnovne škole „Sveta Mihajlović“ u selu Tabanovac na teritoriji opštine Petovac na Mlavi i izvedene radove na izgradnji sportskog terena u naselju Krupaja u Žagubici koje su dobile sredstva na javnom konkursu Kabineta u maju ove godine. Ministar Tončev je izrazio zadovoljstvo jer je sve završeno u skladu sa podnetom dokumentacijom.

„Najponosniji sam kada vidim da se neko trudi da stvori bolje uslove za život i da je maksimalno posvećen tome. Da ulaže u bolju i kvalittetniju budućnost naših građana, naše zemlje, korak po korak. Znam iz iskustva koliki trud, volja i upornost su potrebni i zato bih pohvalio opštine Petrovac na Mlavi i Žagubica, koja je već završila radove na sportskom terenu, jer su odličan primer dobre organizacije i realizacije projekata za koje su, na konkursu Kabineta dobile sredstva. Obezbedićemo sedišta za tribine sportskog terena opštini Žagubica kako bi naši najmlađi imali podršku koja će im dodatno pomoći da budu još bolji i uporniji u postizanju najboljih rezultata. Moj tim i ja obilazimo radove u opštinama i zaista sam jako srećan jer vidim da sve teče po planu i da je dosta toga finalizovano. Pozivam sve predsednike nerazvijenih opština da već sada krenu sa pripremom projektno-tehničke dokumentacije za nove projekte sa kojima će konkurisati naredne godine. Vrata Kabineta su im uvek otvorene za bilo koju vrstu saveta ili pomoći.“ – izjavio je ministar Novica Tončev.

Program podrške unapređenju razvoja nedovoljno razvijenih opština predstavlja pomoć Vlade Srbije u vezi sa izgradnjom i rekonstrukcijom komunalne infrastrukture i adaptacijom objekata iz oblasti obrazovanja, zdravstva, turizma, socijalne zaštite, kulture, sporta i vodoprivrede, a koji su u svojini jedinica lokalne samouprave. Sredstva za projekte na konkursu su odobravana po osnovu održivosti projekta, broja potencijalnih korisnika obuhvaćenih njime i efektom kojim taj projekat utiče na kvalitet života u lokalnoj zajednici.

 

 

Fotografije: Kabinet ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština

Autor: Portal Media Press Srbija