Share
Sajam knjiga, Moda za poneti & Artist in Residence program u KC GRADU

Sajam knjiga, Moda za poneti & Artist in Residence program u KC GRADU

U nedelju, 5. decembra od 13 do 22č u Beogradskom Kulturnom centru Grad će, u okviru programa Booking, biti održan Pretpraznični Gradski sajam knjiga. Posetioci će imati priliku da pred praznike uživaju u sniženim cenama i popustima domaćih izdavačkih kuća, pronađu inspiraciju za poklone i upoznaju se sa, kako starom, tako i aktuelnom književnom produkcijom koje nam domaće IK pripremaju.

 

Pretpraznični Gradski sajam knjiga, nedelja, 5.12. 13 – 22h

Očekuju nas i neformalna druženja sa domaćim piscima i pesnicima koji će potpisivati svoje knjige. Sa nama su: PPM Enklava, LOM, Rende Izdavačka Kuća, Treći Trg & Srebrno drvo, Književna radionica Rašić, Radni sto, Areté, Besna kobila, DARMA BOOKS, NoRules izdavaštvo, Sumatra Izdavaštvo, Izdavačka kuća Strahor, Odiseja Izdavačka kuća, ŠTRIK, IK  Silesija, Makondo, Ammonite Books… Ulaz je besplatan.

 

Novogodišnja Moda za poneti, petak, subota, nedelja 24 – 26.12. 14-20h 

Moda za poneti se vraća u Grad! KC Grad otvara svoj prostor tokom tri decembarska dana, 24. 25. i 26. decembra od 14 do 20h Novogodišnjem izdanju Mode za poneti. U pretprazničnoj atmosferi okupićemo lokalne dizajnere i kreativce, videti šta je novo na domaćoj kreativnoj sceni, podržati lokalnu proizvodnju i male brendove i pronaći inspiraciju za poklone pred predstojeće praznike! Svi zainteresovani izlagači mogu poslati prijavu (2 fotografije u visokoj rezoluciji i ime brenda) na konkursi@gradbeograd.eu do 10. decembra do ponoći.

 

Open Call! Artist in Residence program u KC Gradu

Potreban vam je prostor za rad? Volite rad u umetničkom okruženju koji biste delili sa malom grupom umetnika? Želite da steknete nova iskustva i razmenite ideje? Otvaramo novi Artist in Residence poziv za sve umetnike.

Pozivamo sve umetnike koji bi želeli da tokom dva meseca (januar i februar 2022) koriste prostor Gradske galerije kao svoj radni prostor u Ateljeu KC Grada! Okupićemo malu grupu umetnika i omogućiti im da, u okviru rezidencije, dobiju mogućnost da se posvete svom umetničkom stvaralaštvu, a rezultati rezidencije biće predstavljeni u okviru grupne izložbe u martu 2022 u Gradskoj galeriji KC Grad uz kustosku i tehničku asistenciju realizacije umetničkih projekata i uz PR aktivnosti.

Svi zainteresovani umetnici mogu poslati svoj kratak cv sa predlogom projekta na kome bi radili tokom art rezidencije u KC Gradu i dobiti sve dodatne informacije na mail@gradbeograd.eu, do 20.12.2021 do ponoći. Podržano od strane Goethe Instituta u Beogradu.

 

Promo baneri: KC Grad

Autor: Portal Media Press Srbija