-
Uskoro u prodaji i VIP ulaznice za Nišville 2022 - 2 sata pre
-
Otkrivamo vam kako izgleda baštenski sto napravljen od stare malezijske kuće - 2 sata pre
-
Koprodukcija njujorške trupe ‘La Mama’ u okviru pozorišnog programa ‘Nišville jazz teatra 2022’ - 02/07/2022
-
Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije, Devtech, obezbedila 12,25 miliona evra za dalje širenje poslovanja - 01/07/2022
-
Porodični vikend 2. i 3. jula uz ‘Malce’ u bioskopima Cine Grand – Delta Planet Niš i Vilin Grad - 30/06/2022
-
Pogledajte pet najupečatljivijih momenata u istoriji svetskih prvenstava u fudbalu - 30/06/2022
-
Predstavljanje antologije aforizama ‘Godine zapleta’ Dragana Ognjanovića u Narodnoj biblioteci ‘Stevan Sremac’ - 29/06/2022
-
Gostovanja mjuzikla Neki to vole vruće u Bugarskoj i Crnoj gori - 29/06/2022
-
Darko Rundek i Ekipa nastupaju u nedelju, 3. jula u Nišu - 29/06/2022
-
Nedelja tropskih temperatura: Dr Osipov upozorava da je zaštita potrebna i svetlijoj i tamnijoj koži - 29/06/2022
Moćna vitaminska salata za jačanje imuniteta
Cvekla je glavni sastojak, a na lokalnoj pijaci možete kupiti kelerabu, kupus, šargarepu…
Foto: Freeimages.com
Vreme je prehlada i virusa koji nam mogu dodatno oslabiti imunitet, te nije naodmet imati dobre saveznike u borbi za trajno zdravlje.
Ukoliko nemate ideju koji biste prilog dodali pečenom mesu, krompiru, lazanji, testenini, donosimo vam moćnu vitaminsku salatu sa cveklom i paprikom i kupusom koja će okrepiti čitav organizam.
Sastojci:
dve sveže cvekle
keleraba
dve crvene paprike
pola glavice kupusa
sveži bosiljak
pola zelene jabuke
malsinovo ulje
začin korijandera
glavica crvenog luka
himalajska so
biber
šargarepa
čen belog luka
Priprema:
Oprati povrće, priremiti secko ili blender, pa napisanim redosledom samleti ili izrendati namirnice, a potom prebacite povrće u staklenu činiju i sipajte tri kašike hladno ćeđenog maslinovog ulja. Dobro promeštajte i dodajte začine, korijander, biber, so. Prijatno.
Ako vam preovladava ukus cvekle, a niste ljubitelji, možete dodati krastavac, praziluk, malo tifu sira i sveži peršun.
Autor: M.P.
Izvor: Krstarica.com