Share
Novogodišnji program Pozorišta lutaka Niš

Novogodišnji program Pozorišta lutaka Niš

Novogodišnji program Pozorišta lutaka Niš počinje u četvrtak, 23. decembra u 18 časova izvođenjem predstave „Ježurka Ježić i dragi gost“ u režiji Biljane Radenković.

Predstava će se izvoditi na matičnoj sceni u više dnevnih termina za organizovanu i slobodnu posetu gledalaca.

O predstavi „Ježurka Ježić i dragi gost“

Predstava je rađena po motivima jednog od najpoznatijih dela za decu Branka Ćopića „Ježeva kućica”.
Šumom se pročula vest o tome da je i ove godine Akademija za šumsko obrazovanje i vaspitanje dodelila Ježurku Ježiću odlikovanje koje će mu uručiti lično Deda Mraz kao predstavnik Akademije. S obzirom na to da zavidnu Lisicu Micu nagrada uvek zaobilazi, ona kuje lukav plan. Poziva Ježurka kod sebe na gozbu računajući da predstavnici Akademije koji dođu da uruče priznanje Ježi neće odoleti njenom lukavstvu i dodeliće i njoj neko ministarstvo. Međutim, Ježurka ne želi da prespava kod nje jer mu je draži njegov skromni dom i time ruši sve njene nade.
Predstava nosi poruku o skromnosti, poštenju, samopoštovanju i ljubavi prema sopstvenom domu.

Režiju, dramatizaciju i izbor muzike potpisuje Biljana Radenković, kostime Dejan Gocić, dok su zajedno radili scenografiju. Za video animacije je bio zadužen Srđan Miljković, autor fotografija je Davorin Dinić, a autor video spota Ivan Nikolić.

Uloge tumače: Mirjana Đorđević (Ježurka Ježić), Aleksandra Pavlović (Lisica Mica), Marija Cvetković (Meda Ležić), Biljana Radenković (Poštar Joca) i Matija Desančić (Deda Mraz).

Termini za slobodnu posetu gledalaca:

Četvrtak, 23. decembar, 18.00 časova
Subota, 25. decembar, 13.00 časova
Nedelja, 26. decembar, 11.30 i 14.00 časova

Cena karata je nepromenjena i iznosi 200 dinara. Mogu se kupiti svakog radnog dana od 09.00 do 19.00 časova i subotom od 09.00 do 13.00. U zavisnosti od interesovanja, biće otvoreni i novi termini.

Pozorište lutaka je i učesnik programa „Novogodišnji dani u Nišu“ koji organizuje Turistička organizacija Niš, u okviru koga će 29. decembra na Trgu kralja Milana u 14  časova, a potom i na Trgu Stevana Sremca u 15.30. izvesti predstavu „Novogodišnja zavrzlama“. Predstavu je režirala Jelena Đorđević, koja uz Srđana Miljkovića i Tomu Bibića tumači jednu od uloga.

Takođe, u okviru novogodišnjeg programa biće izveden i niz humanitarnih predstava na matičnoj sceni i van nje.

 

Fotografije: Davorin Dinić

Autor: Portal Media Press Srbija