Share
Znatan porast broja zaraženih koronavirusom u Nišu

Znatan porast broja zaraženih koronavirusom u Nišu

U Nišu je prema podacima niškog Doma zdravlja koronavirus juče potvrđen kod 107 osoba, što je dvostruko više nego krajem prošle godine, odnosno trostruko više nego početkom decembra.

Foto: Freeimages.com

Broj pacijenata u kovid ambulantama u Nišu juče je premašio 1.000, a čak 611 lica prvi put se javilo lekaru zbog tegoba poput povišene temperature i kašlja.

Usled povećanja broja obolelih niški Dom zdravlja je od danas produžio radno vreme kovid ambulanti „Duvanište“ i „Čair“ do 22.00, a do 22.00 produženo je i radno vreme dečije kovid ambulante u centralnom objektu Doma zdravlja.

Kovid ambulanta u naselju Branko Bjegović, koja je zatvorena 25. decembra, ponovo je danas otvorena.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu trenutno je hospitalizovano 56 obolelih, od kojih je petoro priključeno na respirator, zbog veoma teškog opšteg stanja.

Broj obolelih od korona virusa u Nišu je počeo da raste 24. decembra, a lekari očekuju drastično povećanje broja obolelih narednih dana zbog masovnih proslava Nove godine, kako u restoranima i kafanama u Nišu, tako i proslava u turističkim centrima u inostratvu.

U Moravičkom okrugu zaraženo 85 osoba, dve preminule

U Moravičkom okrugu je u prethodna 24 časa koronavirus potvrđen kod 85 osoba od 436 testiranih, a dve osobe su preminule od posledica infekcije.

Kako je rečeno agenciji Beta u čačanskom Zavodu za javno zdravlje, na kovid odeljenjima bolnica u Čačku i u Gornjem Milanovcu preminule su dve osobe, obe iz Gornjeg Milanovca, stare 82 i 89 godina.

Prema nezvaničnim podacima, na kovid odeljenjima čačanske bolnice, od sredine jula do danas, preminulo je 279 pacijenata iz Moravičkog okruga – 201 iz Čačka, 41 iz Ivanjice, 33 iz Lučana i četiri iz Gornjeg Milanovca.

Za 24 časa koronavirus potvrđen je kod 59 osoba iz Čačka, 17 iz Gornjeg Milanovca, sedam iz Lučana i dve osobe iz Ivanjice.

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno se leči 21 pacijent, jedan više nego prethodnog dana.

U kovid delu bolnice u Gornjem Milanovcu na lečenju je šest pacijenata, jedan manje nego prethodnog dana.

Od ukupnog broja hospitalizovanih na kovid odeljenju čačanske bolnice sedam pacijenata je u teškom stanju a četvoro je na respiratorima.

Za 24 časa u Čačku je protiv virusa korona vakcinisano 68 osoba, od kojih je osam primilo prvu dozu, 18 je revakcinisano, a 42 osobe su primile treću dozu vakcine.

 

Izvor: Beta.rs