Share
‘Federacija banaka hrane’ podelila novogodišnje paketiće deci iz ranjivih kategorija društva

‘Federacija banaka hrane’ podelila novogodišnje paketiće deci iz ranjivih kategorija društva

Na pragu pravoslavne Nove godine „Federacija banaka hrane Srbije“ obezbedila je i omogućila podelu novogodišnjih paketića deci iz ranjivih kategorija društva. Dvestotine paketića dobila su deca iz Udruženja sa mentalnim i fizičkim invaliditetima, Udruženja „Daun“ Niš i Udruženja žrtava nasilja „HAJR“ i deca iz Unije Romske mreže. Predstavnici ovih udruženja saglasni su da ovakve humanitarne akcije, pored dece, posebno obraduju i njihove roditelje koji nemaju rešen materijalni status.

Foto: „Federacija banaka hrane Srbije“

– Beogradsko Udruženje žrtava nasilja „HAJR“ postoji pet godina, a naša kancelarija u Nišu aktivno radi već tri godine. Svojim aktivnostima i akcijama želimo da pomognemo svima koji su pretrpeli takvo iskustvo, da zaštitimo njihova ljudska prava i da im povratimo ljudsko dostojanstvo. Naš program rada predviđa socijalnu, pravnu i psihološku podršku žrtvama nasilja u procesu rehabilitacije i reintegracije u društvo.

Maja Mladenović i Tijana Đorđević Ilić

Neizmerno smo zahvalni „Federaciji banaka hrane“ što nas nisu zaboravili i ovom prilikom usrećili naše mališane paketićima za novogodišnje praznike. – navodi Maja Mladenović, koordinatorka UŽN HAJR-a za Niš.

– Deca očekuju i raduju se poklonima za pravoslavnu Novu godinu i sa velikim oduševljenjem dolaze u Udruženje kada znaju da će dobiti paketiće. – kaže Lelica Boganović iz Udruženja „Daun“.

Veliki doprinos u ovim akcijama dale su privatne kompanije koje uspešno posluju u Srbiji.

– „Federacija banaka hrane“ postoji godinu dana i ovom prilikom se zahvaljujemo svim donatorima, naročito kompaniji „Bambi“ i darodavcima koji su uvek senzibilisani da prepoznaju potrebe Udruženja i potrebe građanstva koje se nalazi u egzistencijalnoj krizi. Društveno odgovorne kompanije nam često izlaze u susret i obezbeđuju pakete hrane sa osnovnim životnim namirnicima i za socijalno ugrožene ljude. – ističe Tijana Đorđević Ilić, predstavnica „Federacija banaka hrane Srbije“.

Podsećamo, poslednje sedmice protekle 2021. godine „Federacija banaka hrane“ obezbedila je gradskoj opštini Pantelej oko tristotine novogodišnjih paketića. U predstojećem periodu pripremaju i najavljuju donacije u manjim Opštinama kao što su Gadžin Han, Blace i Jagodina.

 

Autor: Portal Media Press Srbija