Share
Prijave za Takmičenje za frankofonu pesmu 2022. otvorene do kraja januara

Prijave za Takmičenje za frankofonu pesmu 2022. otvorene do kraja januara

Svi mladi od 13 do 28 godina, koji vole da pevaju i govore francuski jezik mogu se do 31. januara prijaviti za učestvovanje na Takmičenju za frankofonu pesmu 2022.

Foto: Studentski kulturni centar Niš

Polufinala će se održati u Beogradu, Kladovu, Novom Sadu i Nišu 5. marta, a finale je zakazano za 26. mart u Nišu.

Takmičenje za frankofonu pesmu ove godine slavi punoletstvo, a 18. izdanje će se na veliku radost organizatora – Francuskog instituta i Studentskog kulturnog centra Niš, posle prošlogodišnje pauze zbog pandemije, održati uživo ukoliko epidemiološki uslovi to dozvole.

Pravila su ljubiteljima frankofonije dobro poznata – takmičari se dele u kategorije Juniora (od 13 do 17 godina) i Seniora (od 18 do 28 godina). Frankofona pesma je otvoreno isključivo za pevače amatere, pod uslovom da su učili ili uče francuski jezik i da nemaju državljanstvo nijedne od frankofonih zemalja.

Pesmu koju će učesnik izabrati i izvesti mora biti pesma na francuskom jeziku. Veća pažnja biće posvećena pesmama koje su frankofone poreklom, u odnosu na aktuelne pesme na engleskom koje se prevode na francuski jezik.

Kandidati nastupaju sa istom pesmom tokom polufinalne selekcije, kao i tokom finala.

Najbolje očekuju i vredne nagrade: prva nagrada za juniore je AirPods, a za kategoriju seniora tablet IPad 8.

Sve dodatne informacije kandidati mogu pronaći na ovom LINKU, a ovu FORMU za prijavu svi zainteresovani mogu popuniti do 31. januara.

Podsetimo, od 2004. godine u Srbiji, stotine pevača-amatera okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu koje organizuje. Više od 1000 mladih koji uče francuski jezik do sada je nastupilo pred publikom i žirijem sačinjenim od
profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika.

 

Autor: Portal Media Press Srbija