Share
Načini kako da povećate seksualnu želju i izdržljivost

Načini kako da povećate seksualnu želju i izdržljivost

Mnogi pokušavaju da otkriju kako da poboljšaju svoju efikasnost u krevetu, a za to svakako postoje načini.

Foto: Freeimages.com

Mnogi pokušavaju da otkriju kako da poboljšaju svoju efikasnost u krevetu, a za to svakako postoje načini.

Afrodizijaci mogu delovati na dva načina. Jedan je stvaranje seksualne želje tako da deluju na um, a drugi je da stvaraju želju šaljući impulse u pojedine delove tela. Mnogi povećavaju protok krvi u polne organe i na taj način stimulišu seksualni nagon, te pozitivno deluju na povećanu želju za seksom kod oba pola.

Nošenje čarapa olakšava orgazam kod žena

Ovu teoriju potvrdili su i holandski istraživači. Hladnoća smanjuje želju za seksom kod oba pola, a ženama je osim topline potreban i osećaj sigurnosti i opuštenosti.

Začinjena hrana dobro deluje na muški libido

Obožavaoci začinjene hrane najčešće imaju viši nivo testosterona, potvrdila je jedna francuska studija.

Bademi za žene i muškarce

Badem je dobar za zdravlje, jer sadrži 35 odsto dnevne doze vitamina E, koji poboljšava funkciju polnih organa. Takođe, sadrže visok nivo magnezijuma, fosfora i cinka, koji stimuliše libido kod muškarca.

Čaša piva za intezivnu erekciju

Najnovije studije pokazuje da pola litre piva produžava trajanje seksa, čime se odbacuje tradicionalno verovanje da alkohol loše utiče na seksualne moći muškarca. Pivo oslobađa velike količine fitoestrogena, koji odlaže orgazam. Reč je o biljnim materijama u pivu koje deluju slično kao estrogen, što omogućuje muškarcima da „izdrže duže“.

Sibirski ženšen kao prirodni stimulator

Ova biljka se od davnina koristi kao prirodni lek za umor i manjak energije. Pored toga, ženšen jača sposobnost tela da se odupre stresu, a dokazano je da povećava i seksualnu izdržljivost, te libido kod žena i muškaraca.

Med

U drevnoj Persiji parovi su nakon venčanja pili med za uspešan brak. Med je bogat vitaminom B, koji je potreban za proizvodnju testosterona. Takođe, bogat je i mineralima, koji pomažu metabolizmu u iskorišćavanju estrogena. Neke studije su pokazale da med može povećati i nivo testosterona u krvi.

Maca prah budi žensku želju

Maca koren jedan je od najpopularnijih predstavnika superhrane među ženama, jer doprinosi povećanju energije. Povećava cirkulaciju do genitalija, što za rezultat ima veću plodnost i poboljšanje polne želje kod žena.

Kordiceps gljiva protiv umora

Ovaj kineski afrodizijak stimuliše cirkulaciju i pomaže kod simptoma hroničnog umora. Ova gljiva, pored toga što se koristi za podizanje energije i oslabljenog imuniteta, svoju funkciju ima i u povećanju seksualne izdržljivosti.

Anis u klimaksu

Stari Grci su verovali da će žvakanjem semenke anisa povećati sopstveni libido i želju za seksom. Anis se koristio i kao estrogeni dodatak koji povećava proizvodnju mleka, podstiče menstruaciju, olakšava porođaj i smanjuje simptome muškog klimaksa i poboljšava libido.

 

Izvor: Mediji