Share
Poze koje će vam produžiti uživanje u intimnim odnosima

Poze koje će vam produžiti uživanje u intimnim odnosima

Brz život, nedostatak vremena i umor uglavnom dovode do toga da u dugoj vezi ređe imate seks, ili da se seksa češće poduhvatate „na brzaka“. Međutim, svi saveti o tome kako da sačuvate zdravlje i mentalnu stabilnost odnose se na usporavanje – na potrebu da se izmaknete, nađete vremena za sebe, za odmor, dokolicu, uživanje. Tantra nas uči na treba da jurimo ka cilju, pa makar propustili epizodu omiljene serije. Ne dozvolite da vas spoljni sadržaji zarobe, s vremena na vreme isključite sve što radi na struju, upalite sveće, mirišljave štapiće, napravite senzualnu atmosferu i pripremite se za uživanje. Nađite vremena za senzualnu igru i isprobajte ove položaje, koji će produžiti seks i pojačati uživanje.

Jahanje sa strane

Ženski, odnosno, damski stil jahanja, možete primeniti u cilju produženog odnosa i sporog seksa, a ovu pozu je najzgodnije primenjivati na kauču. Dok partner leži na leđima, umesto da ga objašete, prosto sednite na njega, kao na kauč, odupirući se nogama o pod i pridržavajući se rukama za naslon. U ovom položaju oboje možete produžiti uživanje bez preterane stimulacije i zamora.

Makaze

Ova poza omogućava dovoljno bliskosti i pruža lep pogled na partnera koji uživa. Nije zamorna, a dovoljno je stimulišuća. Oba partnera konrolišu prodiranje penisa (ili seksualne igračke) i dugo se možete igrati ovako.

Tabure

Za varijante ovog položaja može poslužiti tabure za spavaće sobe, masivniji stočić (koji može da izdrži težinu) ili bilo koji komad nameštaja koji omogućava jednom partneru da leži na leđima i drži noge na podu, dok je drugi partner u jahačkoj poziciji, takođe sa nogama na podu. Možete koristiti i stolicu, koja će vam omogućiti više prisnosti, ali će biti napornija za održavanje ravnoteže i ravnomernog ritma.

Leptir

Ovo je položaj na ivici kreveta – partner koji kleči može da održava ritam bez dubokog prodiranja, koje mu omogućuje partner koji leži sa kukovima na ivici kreveta i nogama na podu. Stimulacija se može pojačati podizanjem nogu partnera koji leži na ramena onoga koji kleči, kako bi se omogućilo dublje i brže prodiranje – ali to ne predstavlja cilj igre.

Kašika

Ovo je prisan i udoban položaj za lagani seks koji vole mnogi parovi, u svim rodnim kombinacijama. „Velika“ kašika ima ograničenu dubinu prodiranja, ali zato su ruke slobodne da pruže dodatnu stimulaciju.

Obrnuti tabure

Isti princip, samo je partner, koji je gore, okrenut leđima onome koji leži na tabureu. Ovaj položaj omogućava „donjem“ partneru veću kontrolu i lagani tempo prodiranja penisa.

Šraf

Šraf je po mehanici i kretanju sličan kao leptir. Kontrolu potiska i gravitacije ima partner koji kleči, dok onaj koji leži (u ovom slučaju na jednoj strani tela, duž same ivice kreveta) ima pasivniju ulogu. Ova poza omogućava zaista dugotrajnu stimulaciju.

Ukrštanje

Funkcioniše slično kao makaze, tako da partner sa penisom može lagano da postigne maksimalnu penetraciju, dok partneri mogu da uživaju u trenju. Ruke su tu za dodatnu stimulaciju u oba slučaja.

Autor: B. M.

Izvor: Wannabemagazine.com