Share
Početak rada na produkciji opere ‘Karmen’ Žorža Bizea u niškom teatru

Početak rada na produkciji opere ‘Karmen’ Žorža Bizea u niškom teatru

Danas je u Gradskoj kući, na konferenciji za medije i zvanično najavljena produkcija opere “Karmen” Žorža Bizea, kao i nastavak kontinuiranog rada operske scene u Narodnom pozorištu u Nišu. Time se i nastavlja saradnja Fakulteta umetnosti u Nišu, Simfonijskog orkestra Niš i Narodnog pozorišta Niš.

Narodno pozorište Niš; foto: Portal Media Press Srbija

Na konferenciji su govorili, Adriana Anastasov, gradska većnica za kulturu i turizam, mr Dejan Savić, savetnik predsednika Republike Srbije za kulturu i dirigent, dr Milena Injac, dekanica Fakulteta umetnosti i dirigentkinja, Ivan Vuković, docent na Fakultetu umetnosti i reditelj, Aleksandra Ristić, profesorka na Fakultetu umetnosti u Nišu, mecosopran (Karmen) i Miljana Nenadov, direktorka marketinga i produkcije Narodnog pozorišta Niš.

Premijera opere “Karmen” Žorža Bizea u režiji Ivana Vukovića, biće izvedena u junu mesecu na sceni niškog pozorišta, kako je najavljeno danas, a do kraja sezone, niška publika može da očekuje i izvođenje i na sceni Letnje pozorice u Tvrđavi, čime bi operska scena počela da živi punim plućima, koristeći sve potencijale umetničke i kulturne scene našeg grada.

Dejan Savić, kao savetnik predsednika Republike Srbije za kulturu, izrazio je posebno zadovoljstvo da će u Nišu biti realizovani mnogi kapitalni projekti i radovi na infrastrukturi ustanova kulture, kao i da će umetnička i kulturna scena
biti u fokusu strateškog razvoja grada Niša.

Opera ima svoju vernu publiku u Nišu, koja sa nestrpljenjem i radošću očekuje nove projekte, podjednako kao i solisti, muzičari, studenti, učesnici, na ovoj zahtevnoj produkciji – istakli su svi akteri današnje konferencije za medije.

 

Autor: Portal Media Press Srbija